Går ut med bilde av den drepte

Dansk politi kan ikke utelukke at partert mann kan være norsk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Politiet uten spor etter funn av likdeler

• Likdeler funnet i København

(Dagbladet.no): En mann som luftet hunden sin, fant i dag tidlig kroppen som hører til de avsagde likdelene som påskeaften ble oppdaget i en søppelcontainer i København sentrum.

I ettermiddag gikk dansk politi ut med et portrettfoto av den døde mannen, i håp om at publikum kan hjelpe til å finne identiteten hans.

- Vi vet ikke hvem mannen er. Han er nordisk av utseende, og vi har en teori om at han er dansk, men vi kan ikke avvise at han kommer fra Norge eller et annet nordisk land, sier visekriminalkommissær Bertel Heljesen ved København-politiet til Dagbladet.no.

- Vi har valgt å gå ut med bilde i håp om at offentligheten kan hjelpe oss.

To funnsteder

Hoveddelen av mannens kropp ble funnet i en passasje ved eiendommen Adelgade, noen få hundre meter fra stedet der to avskårne bein og en arm ble funnet i Klerkegade i sentrum av den danske hovedstaden.

KROPPSDELER: På lørdag ble deler av en død mannsperson funnet i en container. Nå er resten av kroppen også funnet. Foto: SCANPIX
KROPPSDELER: På lørdag ble deler av en død mannsperson funnet i en container. Nå er resten av kroppen også funnet. Foto: SCANPIX Vis mer

Politiet kjenner foreløpig ikke dødsårsaken.

- Det er ingen tvil om at mannen er drept, men vi vet foreløpig ikke hvordan. Han skal obduseres i morgen, og vi kan ikke konkludere med noe før vi har fått konklusjonene derfra, sier visekriminalkommissær Heljesen til Dagbladet.no.

Den avdøde mannen er trolig mellom 30 og 40 år gammel, og mellom 1,90 og 1,95 meter høy. Håret hans er mørkt blondt med litt krøller og øynene er blågrønne. Mannen hadde ikke tatoveringer eller smykker og var kun iført svarte underbukser av merket Bodyguard. Den døde har ifølge politiet pene tenner og nedbitte negler.

Politiet er sikre på at mannen ikke ble drept på noen av de to stedene der likdelene ble funnet.

- Drapet har skjedd et annet sted. Likdelene ble dumpet på funnstedene, men utover det har vi ikke noe motiv, eller noe annet utgangspunkt å gå etter.

Etterlyser vitner

København-politiet har foretatt tekniske undersøkelser på begge funnstedene, og etterlyser vitner som kan fortelle noe om hvordan kroppsdelene havnet i henholdsvis Klerkegade og Adelgade.

- Vi har fått en god del henvendelser fra publikum etter at vi gikk ut med bildet av mannen, men navnet hans er fortsatt ukjent, sier Heljesen.

Dansk politi har foreløpig ikke vært i kontakt med norsk politi.

- Vi avventer obduksjonen og noe som eventuelt tilsier at mannen er norsk, sier Heljesen til Dagbladet.no.

Politiet ber alle som kan ha informasjon om den døde mannens identitet om å ta kontakt.