Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dobbeltdrapet i Kristiansand.

Går ut med navnet på den drepte 14-åringen

Var ungdomsskoleelev ved Fiskå ungdomsskole.

JAKTER GJERNINGSPERSON: En kvinne og en gutt knivdrept på Wilds Minne i Kristiansand.
Politiet søker med hund rundt åstedet, og leter fremdeles etter gjerningspersonen.
Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
JAKTER GJERNINGSPERSON: En kvinne og en gutt knivdrept på Wilds Minne i Kristiansand. Politiet søker med hund rundt åstedet, og leter fremdeles etter gjerningspersonen. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Gutten som ble drept i Kristiansand mandag er identifisert.

Gutten var en 14 år gammel ungdomsskoleelev ved Fiskå skole.

- Det er med sorg vi meddeler at det var en elev ved vår skole som døde som følge av den tragiske hendelsen ved Wilds Minne skole 5.desember 2016, skriver rektor ved skolen, Oddvar Vik, i en melding på skolens hjemmesider.

DETTE VET DE: En kvinne og et barn er nå erklært død etter knivstikking på området til Wilds Minne skole i Kristiansand. Gjerningsmannen er fortsatt på frifot. Video: NTB Scanpix Vis mer

Videre heter det:

- Våre tanker går naturlig til den nærmeste familien til Jacob Abdullahi Hassan (14), som har mistet en sønn og bror. Skolemiljøet kjenner på det meningsløse i at en ung gutt blir revet bort på denne måten.

Hassan gikk i klasse 9B.

- Har fått tett oppfølging

Både oppvekstsjef Arild Rekve og ordføreren i Kristiansand, Harald Furre, bekrefter overfor Dagbladet at identiteten til den 14 år gamle gutten nå er frigitt.

- Familien til denne gutten har fått tett oppfølging fra kommunen siden midnatt. Gutten hadde fem søsken og vi setter inn tiltak på de skolene hvor søsknene går, sier ordfører i Kristiansand, Harald Furre til Dagbladet.

KRIPOS LETER: Natt til tirsdag lette kriminalteknikere etter spor på åstedet. Video: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Vis mer

Kommunen ble kjent med guttens identitet 00.30-tida natt til i dag. Gutten og hans familie er av somalisk opprinnelse.

- Det er tøft å takle en sånn situasjon som det her, og det er svært dramatisk når to mennesker blir drept på høylys dagen, sier Furre.

Fra klokka 09.30 til 10.00 holdes det minnesamvær ved den aktuelle skolen. Skolen skriver på sine nettsider at kommunens kriseteam vil være på skolen og bidra ved behov.

Knivstukket ved barneskole

Det var litt over klokken 16 mandag ettermiddag at politiet i Kristiansand ble varslet av AMK om at to personer, en kvinne og en ung gutt, hadde blitt knivstukket ved Wilds Minne skole i den sentrumsnære bydelen Lund.

Wilds Minne skole er en barneskole.

ÅSTED: Wilds Minne i Kristiansand.
Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
ÅSTED: Wilds Minne i Kristiansand. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer

De to ble sendt til sykehus, men begge døde av skadene de ble påført. Kvinnen var en 48 år gammel barnehageansatt som jobbet ved en barnehage i nærheten.

Har ikke øyenvitner

Under pressekonferansen mandag kveld uttalte visepolitimester Terje Kaddeberg Skaar at politiet har fått mange henveldelser fra personer som var i området rundt drapstidspunktet.

- Det er mange personer som har vært i området rundt Wilds Minne skole som har henvendt seg til politiet og kommer med informasjon til politiet. Og det er informasjon som vi jobber fortløpende med, fortalte Skaar.

- Det er flere personer som kommer med informasjon om observasjoner rundt dette tidspunktet, uten at jeg kan si at vi har øyenvitner til hendelsen.

Ledelsen ved Wilds Minne skole velger å avholde skoledag tirsdag, men utenfor skolens områder.

PRESSEKONFERANSE: Terje Kaddeberg Skaar, sjef for felles kriminalenhet i Kristiansand.
Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
PRESSEKONFERANSE: Terje Kaddeberg Skaar, sjef for felles kriminalenhet i Kristiansand. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer

Årsaken er at skolegården er avsperret for politiarbeid der dobbeltdrapet fant sted mandag ettermiddag. Fra onsdag regner ledelsen med at skoledagen går som normalt, skriver de på skolens hjemmeside.

Kriseledelsen i møte

Kriseledelsen i Kristiansand satt tirsdag morgen sammen for å planlegge hvordan de skal møte situasjonen som har oppstått etter at to mennesker ble drept i byen mandag.

- Vi har opprettet et kriseteam som står i beredskap for dem som har behov for det. Vi har en beredskapsplan som iverksettes på skole-, sektor- og kommunenivå. Det har vært operativt siden halv fem i går ettermiddag. Jeg skal nå opp til kommunens kriseledelse. Vi skal planlegge dette med politiet nå, sier oppvekstdirektør Arild Rekve i Kristiansand kommune til NTB i 8-tiden tirsdag.

Politiet har innkalt til pressekonferanse klokka 10.30.

Dagbladet oppdaterer saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!