- Går ut over alt annet

Innlagte coronapasienter krever mange ressurser. Bildet fra Rikshospitalet viser en uvaksinert covid-pasient som får hjelp av 15 ansatte.

KREVENDE: Bildet ble tatt på intensivavdelingen på Rikshospitalet i Oslo i desember. Foto: Thomas Jensen
KREVENDE: Bildet ble tatt på intensivavdelingen på Rikshospitalet i Oslo i desember. Foto: Thomas Jensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- For meg var poenget å vise hvor mye ressurser en uvaksinert covid-pasient trenger, selv etter personen ikke lenger er smittsom. Der talte vi opp til 15 ansatte, sier intensivsykepleier Hilde Wøien på generell intensiv 1 på Rikshospitalet.

Bildet fra Rikshospitalet i desember, som nå deles på sosiale medier, viser hvor mange ansatte som kreves for å koble en coronapasient til en hjerte-lunge maskin.

Grunnen til at de ansatte ikke har på seg smittevernutstyr er fordi pasienten ikke lenger er smittsom.

- De siste ukene har vi hatt fire til fem svært ressurskrevende pasienter samtidig i vår avdeling. Majoriteten er uvaksinert. Det går utover all annen virksomhet ved sykehuset, sier Wøien og legger til:

- I tillegg må vi ha opptil to sykepleiere per vakt for en slik pasient.

FHIs ukerapport for forrige uke viste at 54 prosent av dem som ble innlagt på sykehus med covid-19 i Norge var uvaksinert.

- Redder liv

- Ved covid-sykdom kan lungene bli så skjøre at man trenger behandling på hjerte-lunge maskin (ECMO) for å gi lungene hvile - i påvente om at lungene sakte men sikkert heles. Men det er dessverre ikke ufarlig. Det er stor dødelighet med en slik behandling, har Wøien tidligere uttalt til Drammens Tidende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer