Joe Biden

- Går veldig dårlig

President Joe Biden og en avgjørende senator klarer ikke å bli enige. Det bremser en stor del av Bidens «Build Back Better»-plan.

KJEMPEPAKKE: Bidens pakke for infrastrukur og klimatiltak ble stemt gjennom i Representantenes hus i november, en stor seier for presidenten. Men pakken må fortsatt gjennom Senatet, hvor én demokratisk senator blir avgjørende. Foto: AP Photo/Susan Walsh / NTB
KJEMPEPAKKE: Bidens pakke for infrastrukur og klimatiltak ble stemt gjennom i Representantenes hus i november, en stor seier for presidenten. Men pakken må fortsatt gjennom Senatet, hvor én demokratisk senator blir avgjørende. Foto: AP Photo/Susan Walsh / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I midten av november var det duket for politisk kamp innad i det demokratiske partiet.

Bidens pakke for infrastruktur og klimatiltak ble stemt gjennom i Representantenes hus, men i Senatet må alle de 50 demokratiske representantene støtte forslaget.

Senator og demokrat Joe Manchin fra Vest-Virginia uttrykte tidlig bekymring for loven.

Nå «koker spenningen over» mens diskusjonene om demokratenes milliardpakke dras ut mellom president Joe Biden og Manchin, skriver Politico.

- Langt fra hverandre

Håpet om å få godkjent lovforslaget før jul, blekner, og det er tilsynelatende Manchin som bremser arbeidet. Senatoren og presidenten skal angivelig være svært uenige.

CNN, New York Times, nyhetsbyrået AP, Politico og NBC News skriver at arbeidet trolig ikke blir ferdig i år.

- Samtalene mellom Biden og Manchin går veldig dårlig. De er langt fra hverandre, sier en kilde til Politico.

Også AP skriver at Biden og Manchin skal være svært delt i syne på pakken.

Men å la arbeidet med loven fortsette på nyåret, samme år som kongressvalget finner sted, er et illevarslende tegn, og forsinkelsen vil være et slag for et parti som forbereder seg på valget, skriver nyhetsbyrået.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.