Garanterer for 50 mill.

Kjell Inge Røkke og Celina Midelfart går fortsatt hånd i hånd - i hvert fall i forretningslivet. Da Røkke trengte garantister til emisjonen i Kværner, stilte kosmetikkarvingen opp med 50 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Selv om Celina Midelfart (28) har flyttet ut fra Kjell Inge Røkkes luksusleilighet på Aker Brygge er vennskapet fortsatt varmt. Celina har derfor ingen skrupler med å garantere for 50 millioner kroner i den fortrinnsrettede emisjonen i Kværner. Røkkes tidligere samboer er den største private garantist på lista over garantister i emisjonen på 1,5 milliarder kroner. Tegningsperioden starter i dag. Garantien er stilt gjennom Celinas private investeringsselskap Bari AS. Et selskap hun etablerte i 1996.

- Jeg ønsker ikke å si noe om min privatøkonomi, og hva jeg foretar meg i mitt private investeringsselskap, sier Celina Midelfart til Dagbladet.

Tapte i fjor

Gjennom hele Kværner-prosessen har Celina Midelfart vært en nær støttespiller for Kjell Inge Røkke. Da moldenseren skulle feire seieren i Kværner tok han med seg Celina på restaurant i Oslo. Også da Røkke noen uker tidligere holdt foredrag om strategivalg i Aker RGI satt Celina på tilhørerbenken. Forretningsliv har hele tida vært et naturlig samtaleevne for paret. Kjell Inge Røkke har blant annet rådgitt Celina Midelfart i spørsmål knyttet til familiekonsernet Midelfart Holding.

Selv om Celina eier 100 prosent av aksjene i Bari AS støtter hun seg ofte på gode råd fra redaktør Trygve Hegnar og advokat Carl Erik Krefting, som begge sitter som styremedlemmer i selskapet. Bari AS har gitt en fulltegningsgaranti - det vil si at de garanterer for at emisjonen blir fulltegnet. Det er vanlig at man får en prosentsats for å stille en slik garanti, i tillegg til at man får en forkjøpsrett på aksjene. Dersom aksjene ikke blir solgt må garantistene kjøpe aksjer for det beløpet som de har garantert for.

Bari AS har ifølge årsregnskapet for 2000 en egenkapital på vel 109 millioner kroner. Celina Midelfart har fram til nå beskrevet seg selv som en konservativ og forsiktig investor. Selskapet hadde i 2000 et underskudd på 1,4 millioner kroner, som skyldtes et verdipapirtap på nærmere 2,7 millioner kroner.

Rike venner

Kjell Inge Røkke har etter en turbulent tid fortsatt mange sterke støttespillere. I følge DN.no har Røkkes bank gjennom en årrekke - DnB - garantert 100 millioner kroner. Folketrygdfondet garanterer for 98 millioner kroner. Man finner også enkelte innslag fra Røkkes vennekrets på listen over garantister. Finansmannen Tore Aksel Voldberg garanterer for 25 millioner kroner, mens hotellkongen Petter Stordalen også er inne med 20 millioner kroner. Blant de litt mindre garantistene finner man Moldes ferskeste mangemillionær, den tidligere mekleren Arne Fredly. Han har gjennom sitt private investeringsselskap Apollo Capital garantert for fem millioner kroner.

<B>HJELPER MED KRONER: </B> Utviklingen i Kværner har vært et samtaleemne for Celina Midelfart og Kjell Inge Røkke privat. Nå går Celina aktivt inn og garanterer for 50 millioner kroner når Kværner i dag starter tegningen for en emisjon på 1,5 milliarder kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer