Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Garasjemannen» gir seg ikke. Nå har han hengt opp nok et skilt ved siden av bedehuset

- Det blir aldri nok skilt så lenge det er humor. 

NYTT PEK: Richard Solli har for tredje gang hengt opp et skilt på garasjen sin, som ligger ved siden av bedehuset i Lindås. Denne gangen er teksten rettet mot bedehusets belysning, forteller Solli. Foto: Richard Solli 
NYTT PEK: Richard Solli har for tredje gang hengt opp et skilt på garasjen sin, som ligger ved siden av bedehuset i Lindås. Denne gangen er teksten rettet mot bedehusets belysning, forteller Solli. Foto: Richard Solli  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Richard Solli (40) fra Lindås nord for Bergen fikk internasjonal oppmerksomhet da han kontret bedehus-naboens prangende «Jesus Lever»-skilt med et skilt hvor det sto «Jeg lever også» i fjor.

I september slo han til igjen, etter at det gamle skiltet ble solgt til inntekt for sjømannskirken i Paris. Da hengte han opp et nytt garasjeskilt med teksten «Din tro gjør deg ikke til et bedre menneske - din oppførsel gjør».

Nå er Solli nok en gang klar med et nytt pek mot bedehusnaboen.

På det nyeste skiltet som han hengte opp 1. desember, står det «Nå har jeg også sett lyset».

- Jeg gir meg ikke. Denne gangen er teksten rettet mot bedehusets voldsomme flombelysning. Lyset er så sterkt at de reagerer på andre siden av fjorden, så teksten passer godt, sier Solli og humrer.

FORRIGE SKILT: Garasjemannen Richard Solli sitt forrige skilt (til høyre). Her poserer han i en skjorte med bilde av det første skilt-stuntet. Foto: Privat / Montasje 
FORRIGE SKILT: Garasjemannen Richard Solli sitt forrige skilt (til høyre). Her poserer han i en skjorte med bilde av det første skilt-stuntet. Foto: Privat / Montasje  Vis mer

Bedehuset ble renovert på tampen av fjoråret, og renoveringen av bygget - som innebar at flere av veggene ble pyntet med bibelvers - ble det store samtaletemaet i bygda. Det var slik Solli kom på det første peket.

- Skiltingen har blitt en hobby for meg. Den store drivkraften kommer av at jeg underholder så mange over hele Norge, og at mange følger med på hva som blir det neste, sier han.

Det første garasjeskiltet fikk stor oppmerksomhet i sosiale medier, og ifølge lokalavisa Strilen førte skiltet til at Sollis garasje ble en turistattraksjon.

FØRSTE FORSØK: Bildet viser det første skiltet Solli hengte opp på garasjen sin (til venstre) og bedehuset med sitt skilt (til høyre). Foto: Privat
FØRSTE FORSØK: Bildet viser det første skiltet Solli hengte opp på garasjen sin (til venstre) og bedehuset med sitt skilt (til høyre). Foto: Privat Vis mer

Skiltingen hans har også blitt omtalt i TV3-programmet "Den jævla naboen".

- Jeg har fått mye oppmerksomhet og gode tilbakemeldinger etter at jeg startet med dette. Det nye skiltet har også blitt lagt godt merke til, og folk synes det er det peneste skiltet hittil, sier 40-åringen.

Solli understreker at skiltingen er ment som humor, og at han ikke ønsker å krenke noen med den spesielle hobbyen sin.

- Det blir aldri nok skilt så lenge det er humor, mener han.

Det første skiltet ble solgt til inntekt for sjømannskirken i Paris, og Solli vil gjøre det samme med de andre skiltene.

- Jeg har fortsatt ikke fått solgt skilt nummer to, men inntektene fra et eventuelt salg av det gamle og det nye skiltet vil gå til ungdomsarbeidet til sjømannskirken i Paris. Det er fordi jeg gjerne vil støtte arbeidet deres etter terrorangrepene der, sier Solli.

Dagbladet har vært i kontakt med styret i bedehuset, som ikke ønsker å kommentere saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!