Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Garasjesalg til 700.000 per plass

Garasjeplasser i Oslo sentrum blir stadig dyrere. Meglertopper mener det er all grunn til å tro at prisveksten vil forsterkes ytterligere.

Nær dobling: DNB Eiendom-sjef Terje Halvorsen mener prisene på garasjeplasser i Oslo sentrum er nær doblet de siste syv-åtte årene. Foto: DNB Eiendom
Nær dobling: DNB Eiendom-sjef Terje Halvorsen mener prisene på garasjeplasser i Oslo sentrum er nær doblet de siste syv-åtte årene. Foto: DNB Eiendom Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Ifølge meglertopper har prisene på garasjeplasser i Oslo sentrum nær doblet seg de siste syv—åtte årene. På Oslos vestkant ligger snittprisen nå på rundt 700.000 kroner, skriver Finansavisen.

Et søk avisen har gjort på Finn.no viser 22 annonser med innendørs garasjeplasser til salgs i Oslo.

Prisene spenner fra 190.000 kroner for en garasjeplass ved Alexander Kiellands plass, til 700.000 kroner i Frognerveien 8-10 på Frogner.

Nær dobling Bransjeorganisasjonen Eiendom Norge har ingen statistikk på hvordan prisene på garasjeplasser har utviklet seg de siste årene. Adm. direktør i DNB Eiendom, Terje Halvorsen, mener imidlertid at det har vært nær en dobling de siste syv-åtte årene.

- Det er ikke lenge siden en parkeringsplass til 400.000 kroner var blant de dyreste i Oslo. Nå ser man at nesten det dobbelte er det vanlige på områder som Tjuvholmen, Bjørvika og Frogner. Der ligger prisene fort på rundt 700.000 kroner pr. plass, forteller han til Finansavisen.

- Og på områder som Løren, Hasle og Økern fikk man før en plass til 100.000 kroner, nå må man fort betale 300.000, påpeker Halvorsen, som tror prisene vil fortsette oppover fordi garasjeplasser er et knapphetsgode i sentrum, og at dette vil bli forsterket av det politiske skiftet i Oslo.

- At prisene på garasjeplasser i sentrale Oslo vil stige, det er det ingen tvil om. Og politiske tiltak som gjør det vanskeligere å parkere i Oslo sentrum vil forsterke prisutviklingen, sier DNB Eiendom-sjefen

Forsterke prisveksten Også adm. direktør i Privatmegleren, Grethe W. Meier, har ifølge avisen samme inntrykk.

- Garasjeplasser har vært veldig ettertraktet lenge. Vi har ikke merket noen stor endring i etterspørsel etter det politiske maktskiftet i Oslo. Men med tanke på de politiske signalene som er kommet er det all grunn til å tro at det vil forsterke prisveksten på garasjer, sier hun.

- Jo vanskeligere det vil bli å få parkering i gaten, desto mer ettertraktet blir garasjeplasser, påpeker Meier overfor Finansavisen.

Flere nyheter: - Dette er gode steder for kjøp av utleiebolig
105 kvm i Ullevål Tårn gikk for 11,23 millioner kroner
150 kvm solgt for 19 mill - gikk 40 prosent over takst