Gardasjøen synker

Hver dag synker vannstanden i Gardasjøen med to centimeter.

REKORD: Vannstanden i Gardasjøen nærmer seg en trist rekord, ettersom vannet synker to centimeter i døgnet. Bildet av halvøya Sirmione i Gardasjøen er tatt fredag 12. august, og viser at steiner nå har dukket opp rundt halvøya. Foto: AP Photo/Antonio Calanni / NTB
REKORD: Vannstanden i Gardasjøen nærmer seg en trist rekord, ettersom vannet synker to centimeter i døgnet. Bildet av halvøya Sirmione i Gardasjøen er tatt fredag 12. august, og viser at steiner nå har dukket opp rundt halvøya. Foto: AP Photo/Antonio Calanni / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vannstanden i Gardasjøen, Italias største innsjø, er i sommer sunket til rekordlave nivåer.

Under sommerens tørke, som er den verste registrert i Italia på 70 år, er det registrert det som kan være den laveste vannstanden noensinne målt, ifølge blant andre Euronews og New York Post.

Innsjøen dekker 370 kvadratkilometer nord i Italia.

Hver dag synker vannstanden med to centimeter, ifølge Garda-ordfører Davide Bedinelli. Dette skriver AP.

Steiner dukker opp

Strandlinjen på den populære sjøen er nå erstattet av stein. Mye av breddens svaberg, som tidligere var dekket av vann, er nå fullt synlige. Det gjør at temperaturen i vannet øker, og vannet skal nå være 26 grader - nær like varmt som vannet i Det karibiske hav. Der er snittemperaturen 27 grader.

Det har ikke regnet ordentlig i nordlige i Italia på flere måneder. I vinter falt det 70 prosent mindre snø enn normalt, noe som gjør at det også har vært betydelig mindre snøsmelting.

- Landskapet er endret

Turisten Beatrice Masi hadde tatt turen til den populære badeplassen i helga, et sted hun besøkte også i fjor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer