Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gårdeier dømt for hallik- virksomhet og trygdesvindel

Tidligere dømt for uaktsomt drap etter at taket på bygård raste sammen.

TAKET RASTE: En kvinne ble i 2007 livstruende skadd etter at deler av en bygård raste ned på fortauet i Trondheimsveien i Oslo. Gårdeieren, som er dømt for uaktsomt drap, er nå dømt for hallikvirksomhet og trygdesvindel. Foto:  
Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
TAKET RASTE: En kvinne ble i 2007 livstruende skadd etter at deler av en bygård raste ned på fortauet i Trondheimsveien i Oslo. Gårdeieren, som er dømt for uaktsomt drap, er nå dømt for hallikvirksomhet og trygdesvindel. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den følgende teksten ble lagt til 19.07.2011:
Leif Botolf Hesle ble frifunnet for hallikanklagen i Borgarting lagmannsrett i desember 2010.

---

(Dagbladet.no): Gårdeieren Leif Botolf Hesle er funnet skyldig i hallikvirksomhet, etter å ha leid ut lokaler der det foregikk prostitusjon. Han er også funnet skyldig i trygdesvindel, og er dømt til ett år og seks måneders fengsel, der 120 dager gjøres betinget.

Leif Botolf Hesle ble tiltalt for uaktsomt drap etter at deler av bygården hans i Trondheimsveien 6 i Oslo raste sammen i januar 2007. I desember i fjor ble han dømt til 120 dagers fengsel for uaktsomt drap på en 31 år gammel kvinne som døde i ulykken.

Hesle ble i tillegg tiltalt for etter den såkalte hallikparagrafen og for trygdesvindel i fjor.

Prostituerte i leilighetene
I oktober 2006 oppdaget politiet nigerianske og thailandske kvinner i leiligheter som Hasle eide eller delvis eide. I de seks bygårdene i Oslo ble det funnet blant annet kondomer og babyolje, og flere av kvinnene innrømte at de var prostituerte.

Retten mener at Hesle selv må ha visst om at det ble drevet prostitusjonsvirksomhet i flere av bygårdene. Prostitusjonen foregikk over seks måneder.

- Prostitusjonen hadde også et vesentlig omfang ved at det i hele perioden var stor trafikk av menn som ville kjøpe seksuelle tjenester. Hesles formål med å leie ut var utvilsomt økonomisk motivert og innbragte faktisk sett også et betydelig beløp i den tid hvor den ulovlige virksomheten pågikk, heter det i dommen.

At det foregikk prostitusjon i Hasles bygårder har flere ganger vært omtalt i mediene, blant annet i NRK, TV 2 og Dagsavisen.

Må betale tilbake 1,2 millioner
I tillegg ble Hasle dømt for trygdesvindel av 1,2 millioner kroner, ved at han i fem år mottok uføretrygd samtidig som han arbeidet.

- Retten finner videre hevet over enhver rimelig tvil at Leif Botolf Hesle, da han i søknaden om uførepensjon unnlot å opplyse om sin arbeidsevne, rettsstridig forledet trygdemyndighetene til å utbetale seg uberettiget uførepensjon ved å fremkalle og/eller utnytte en villfarelse, heter det i dommen.

Hasle er dømt til å betale over 1,2 millioner i erstatning til NAV. I tillegg er han dømt til inndragning av 970 000 kroner for husleien han mottok for leilighetene der det foregikk prostitusjon.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling