Gårdeier i Oslo dømt for uaktsomt drap

Brannskadd bygård raste - kvinne mistet livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Gårdeier Leif Botolf Hesle og selskapet Nygården AS er i dag dømt for uaktsomt drap etter dødsulykken i Trondheimsveien 6 i januar i fjor.

Her er hele dommen.

Gesimsen raste

31 år gamle Linda Henriksen fra Sandnes døde etter at hele gesimsen raste ned og traff henne da hun gikk forbi den falleferdige bygården. Hun var på Oslo-besøk for å søke jobb.

Hesle er dømt til120 dagers ubetinget fengsel, og Nygården AS må betale en million kroner i bot i tillegg til inndragning av 200 000 kroner, som Oslo tingrett mener er vinningen ved ikke å følge sikringsforskriftene.

Hesle og eierselskapet må også betale 60 000 kroner i oppreisning til den døde kvinnens foreldre.

Kan bli anket

Advokat Lars Jørstad Francke har vært en av prosessfullmektigene for de saksøkte under rettssaken. Fredag ettermiddag hadde han ikke satt seg inn i premissene for dommen.

- Jeg har bare sett domsslutningen, men blir ikke overrasket om vår konklusjon blir at vi anker, sier Jørstad Francke til Dagbladet.no.

Bygården brant i 2003, og gesimsen sto ubeskyttet mot nedbør og forvitring. Hesle eide gården personlig fram til 2005. Da overførte han den til sitt heleide selskap Nygården AS.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer