UAKTSOMHET: Kvinne (31) ble drept av takras i Oslo. Bygningsmassen traff kvinnen i hodet da takgesimsen og fasaden løsnet. NÅ må gårdeieren i fengsel. Foto: Bjørn Langsem
UAKTSOMHET: Kvinne (31) ble drept av takras i Oslo. Bygningsmassen traff kvinnen i hodet da takgesimsen og fasaden løsnet. NÅ må gårdeieren i fengsel. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Gårdeier må i fengsel for drap

En gårdeier (56) må i fengsel i 120 dager for uaktsomt drap, etter at Linda Henriksen (31) ble drept av en murblokk i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Dette er klart, etter at Høyesteretts ankeutvalg har avvist 56-åringens anke over dommen i Borgarting lagmannsrett. Ifølge lagmannsretten kunne flere blitt drept.

54-åringen hadde anket over saksbehandlingen, bevisbedømmelsen og straffeutmålingen, og begjært ny behandling av sivile krav.

Det var 7. januar 2007 at deler av bygningen i Trondheimsveien 6 i Oslo raste ned, og traff kvinnen fra Sandnes i hodet.

Hun døde av de omfattende skadene samme kveld. Ifølge tiltalen hadde ikke 56-åringen sørget for forsvarlig vedlikehold eller sikring av bygården i perioden 6. august 2003 og fram til den kvelden kvinnen ble drept.

Profitt 56-åringens firma ble i tillegg dømt til å betale en bot på to og en halv millioner kroner, og en inndragning på 200.000 kroner.

Lagmannsretten begrunner inndragningen med at 56-åringens firma oppnådde besparelser ved å unnlate å vedlikeholde gården i Trondheimsveien 6.

Etter en brann i 2003 sto gesimsen ubeskyttet mot vær og vind.

Foreldrene - Det dreier seg om kostnader med å dekke til gesimsen for å hindre fukt, samt sikre fotgjengere på fortauet ved hjelp av tunnelfortau. Lagmannsretten trenger ikke gå i detalj om dette, fordi beløpet påtalemyndigheten har lagt ned påstand om, er så vidt lavt som 200.000 kroner. Vi finner det således helt klart at besparelsene er minst like store, konkluderer en enstemmig rett.

56-åringen og firmaet ble også dømt til å betale kvinnens foreldre 75 000 kroner hvert i oppreisning.