Gårdeier risikerer siktelse for uaktsomt drap

Kommunen vurdere politianmeldelse etter dødelig takras.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det er ennå ikke klarlagt hvordan det kunne skje at deler av en bygård i Trondheimsveien raste ut og traff en 31 år gammel kvinne som senere døde av skadene fra den fallende bygningsmassen. Politiet har nettopp satt i gang sin etterforskning, mens kommunen legger mesteparten av skylda på en tidligere gårdeier.

- Sikringen var ikke god nok

Direktør Ellen S. de Vibe i Plan- og bygningsetaten opplyser i dag at den daværende gårdeieren, Leif Botolf Hesle, i februar i fjor sendte kommunen dokumentasjon på nye sikringstiltak. Det skjedde etter at han først hadde fått vedtak om tvangsmulkt mot seg for mangelfull sikring av den brannherjede bygningsmassen.

Brevet fra Hesle, der han ifølge kommunen skrev at folk nå kunne bevege seg trygt på gateplan, ble akseptert av Oslo kommune. Men en foreløpig gjennomgang tyder på at ingen fra Plan- og bygningsetaten før i dag har vært på stedet for å undersøke om sikringen var tilfredsstillende - det tok de gårdeierens ord på.

- Dette er en trist dag. Det er i hvert fall sikkert at sikringen av bygget ikke har vært god nok. Vi vurderer nå en politianmeldelse av saken fordi forrige huseier ikke har fulgt opp pålegget vi ga på en forsvarlig måte, sier de Vibe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer