LIVSFARLIG: Oslo-politiet sier etterforskningen har avdekket at raset gikk fra Niels Juels gate 29. Foto: ØISTEIN N. MONSEN
LIVSFARLIG: Oslo-politiet sier etterforskningen har avdekket at raset gikk fra Niels Juels gate 29. Foto: ØISTEIN N. MONSENVis mer

Gårdeier siktet etter isras

Risikerer tre års fengsel, etter at Robin A. Vedvik Helmersen (24) ble alvorlig skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Det er tatt ut siktelse mot gårdeier og driftsjef, samt foretaket i Niels Juels gate 29, etter takrasulykken 16. mars, opplyser Oslo politidistrikt i en pressemelding.

24 år gamle Robin A. Vedvik Helmersen ble truffet i hodet og ført til sykehus med svært alvorlige skader.

- Gårdeieren, driftsjefen samt foretaket som eier bygningen, er siktet etter straffelovens paragraf 238 om uaktsom grov legemsbeskadigelse. Strafferammen er tre års fengsel, sier politiadvokat Mette Haldorsen i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Haldorsen opplyser at de ser meget alvorlig på hendelsen, og håper siktelsen sender et signal til gårdeiere om ansvaret de har for å rydde og sikre tak.

- Jeg kan ikke huske at vi noensinne har hatt en så alvorlig ulykke av denne typen, sier hun.

Robins tilstand er alvorlig, men stabil, skriver familien på robina.blogg.no.

Han ligger fortsatt i respirator, og har pådratt seg lungebetennelse som følge av blod og oppkast i lungene etter ulykken.

«Men det er Robin selv som bestemmer pustefrekvensen og det oppfatter vi som bra! (...) Robin er nå inne i den såkalte «sløyfen». Dvs. forsiktig opptrening i tidlig fase på intensiven på Ullevål i 6-8 uker, for deretter overføring til Sunnås sykehus for videre opptrening og rehabilitering dersom alt går slik vi håper.», skriver de.

- Det er beklagelig og oppsiktsvekkende at gårdeierene ikke har utført vedlikeholdet de er pålagt, sier onkel Harald Vedvik til Dagbladet.

- Han trenger nå hvile og ro rundt seg, men den nærmeste familie er regelmessig inne hos ham, holder ham i hånda og snakker rolig og forsiktig til ham, skriver familien på bloggen.

En periode var det tvil om hvilket gårdsnummer raset gikk fra.

- Vi har satt inn store ressurser på etterforskningen, og den viser at raset gikk fra Niels Juels gate 29, sier politiadvokaten.

- De siktede sier de tar konklusjonene til etteretning, og at de vil komme tilbake til oss når de har snakket med forsvarer, sier hun.

HARDT SKADD: Robin A. Vedvik Helmersen (24) ble truffet. Foto: PRIVAT
HARDT SKADD: Robin A. Vedvik Helmersen (24) ble truffet. Foto: PRIVAT Vis mer