Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gårdeieren blir politianmeldt

Men skylder på været.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): To personer ble brakt til sykehus med hodeskader etter et takras i Grønlandsleiret i dag.Bygningen eies av fellesskapet Grønlandsleiret 15 AS, men ansvaret for snøryddingen bestrides av styreleder i selskapet, Edvard Harald Bakkejord.

- Ekstreme værforhold

- Det er mitt overordnende ansvar uten tvil, men vi har en avtale med leietaker der han har tatt på seg det fulle ansvaret for driften av gården, sier Bakkejord til Dagbladet.no.

- Det har vært helt ekstreme forhold med været de siste dagene. Det har svingt fra pluss til minus, sier Bakkejord, som opplyser at hustaket ble kontrollert av vaktmester for noen dager siden.

Men ble den kontrollert godt nok?

- De isbitene som falt ned hadde du måtte trenge helikopter for å se, sier Bakkejord.

- Eieren plikter å rydde

På Grønland politistasjon ser de saken annerledes.

- Eieren plikter å rydde, uansett været, sier førstebetjent i ordenstjenesten ved Grønland politistasjon, Lars Wiig.

Vi bor jo i Norge, med helt spesielle værforhold.

Politiet mener istappene medfører plikt til å rydde taket, og kommer nå til å anmelde  selskapet og lederen.

Politiet har den siste tiden lagt vekt på å etterforske alle slike saker. Sakene ender stort sett med forelegg og erstatning, i tillegg til påbud om å rydde skikkelig.

Leietageren i Grønlandsleiret 15 var i dag ikke tilgjengelig for kommentar.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling