Gårdeieren dømt til fengselsstraff

Dømt til 75 dagers fengsel etter at isklumper falt ned og påførte Robin Vedvik Helmersen (25) livstruende skader.

SAMLET FAMILIE: Familien og kjæresten har fulgt rettssaken tett. Her er Robin Vedvik Helmersen sammen med pappa Rune Vedvik (til venstre), Per Oretorp (seniorrådgiver i Landsforeningen for trafikkskadde), broren Thomas Helmersen Vedvik og  kjæresten Mari Gaarden Myhre under den første dagen av rettssaken.
Foto: Berit Roald / Scanpix
SAMLET FAMILIE: Familien og kjæresten har fulgt rettssaken tett. Her er Robin Vedvik Helmersen sammen med pappa Rune Vedvik (til venstre), Per Oretorp (seniorrådgiver i Landsforeningen for trafikkskadde), broren Thomas Helmersen Vedvik og kjæresten Mari Gaarden Myhre under den første dagen av rettssaken. Foto: Berit Roald / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Gårdeier Kenneth Sandvold ble dømt til 75 dagers fengsel, mens broren Willy Sandvold ble dømt til 60 dagers fengsel. Tingretten framhevet av Sandvolds motiv var å dytte skylden over på andre.

- Det er en oppreisning i seg selv at dommen er så knusende, sier Rune Vedvik, far til Robin Vedvik Helmersen under pressekonferansen.

16. mars 2010 fikk Robin en isklump i hodet som ga ham alvorlige og livstruende skader.

- Dommen er et klart signal om at gårdeier ikke har blitt trodd. Vitner var så redde at de ikke turte gå under bygget, sier bistandsadvokat Christian Lundin til Dagbladet.

- Klar dom Han sier han ble overrasket over hvor tydelig dommen er, og håper familien slipper enda en runde i retten.

- De tiltalte har sagt at de kan leve med et erstatningskrav, men ikke med straffeskyld, så vi får se hva de nå velger å gjøre, sier han.

Sandvold har i retten hevdet at isklumpene som raste ned ikke lå på hans tak, og også broren, som er driftsleder, har hevdet dette. De ble ikke trodd av tingretten.

I stedet ble selskapet Sandvold Bolig dømt til å betale en bot på 2 millioner kroner. Kenneth Sandvold må også betale en oppreisning på 500 000 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer