Garden ber kongen og landet om unnskyldning

Soldatene som gjemte seg på do da alarmen gikk beklager overfor sjefen.

BER SJEFEN OM UNNSKYLDNING: Garden ber i kveld kongen og landet om unnskyldning etter flere soldater forsøkte å rømme fra alarmen under en øvelse på mandag. Her i forbindelse med den offisielle mottakelsen på slottsplassen for Republikken Litauens president H.E. Dalia Grybauskaité.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
BER SJEFEN OM UNNSKYLDNING: Garden ber i kveld kongen og landet om unnskyldning etter flere soldater forsøkte å rømme fra alarmen under en øvelse på mandag. Her i forbindelse med den offisielle mottakelsen på slottsplassen for Republikken Litauens president H.E. Dalia Grybauskaité. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi troppstillitsvalgte vil be kongen og landet om unnskyldning for det som har vært et svik overfor vårt brorskap. Det er ikke tvil om at vårt oppdrag er å passe på kongen, kongehuset og landet. Vi er derfor svært lei for at enkelte har ødelagt den tillit og stolthet som Første Gardekompani og Hans Majestets Kongens Garde har å bære, sier korporal Fredrik Helland til NTB.

Han forteller at han ikke var alene om å reagere med vantro da han leste artikkelen i Dagbladet onsdag.

- Vi ble veldig lei oss da vi leste saken. Det er så mange som gjør en god jobb og veldig synd at dette skjer. Vi er et brorskap og det er veldig beklagelig overfor de vi har oppdrag for, sier Helland.

Gjemte seg på do Dagbladet får bekreftet at gardister gjemte seg både på do og under senga da det ble slått skarp alarm i Hans Majestet Kongens Gardes leir på Huseby i Oslo klokka 1903 mandag kveld. Gardister skal også ha klatret over gjerdet i et desperat forsøk på å slippe unna sin plikt.

Ifølge kilder i HMKG var det også flere som lot som de ikke registrerte alarmen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer