Gardermo-showet slaktet!

Dagbladet :på nettet ba leserne gi terningkast og kommentere Gardermoens åpningsshow. Det ble mye slakt. -Katastrofe! - Søppel! - Skandale! - Buklanding! var noen av kommentarene. Men noen lesere ga også showet topp-karakter. Les dommen:

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dansene var fabelaktige. Musikken ikke så bra

Maik Nygaard (magdnyga@online.no)

Det var det største VÅSET jeg noen gang har sett!! Å kalle dette kunst eller kultur er en hån mot kulturen!!

Morten

Showet var kjempebra.

Sendes det i reprise ?

Johnny (jobhanse@pc.grm.hia.no)

Støy og søppel - ikke verdig et land som kaller seg en kulturnasjon!

Jo K Hårsaker

Showet i seg selv var en vakker kunstnerisk opplevelse, men var dette virkelig nødvendig? Når vi vet at åpningsseremonien kostet omtrent 10 millioner kroner, må det være lov til å sette spørsmålstegn.

Hvorfor heller ikke sikre innfartsårene til Gardermoen, slik at dødsulykker kan forebygges? Jeg satt med en fornemmelse av en olympisk åpningsseremoni, og med tanke på at dette bare er en utrolig dårlig planlagt hovedflyplass, mener jeg det er galt å ' dekke' over dette med en iscenesatt reiseskildring.

Nei, det hadde vært nok om Kongen hadde klippet snoren og sendt det første flyet avgårde. Selve kunstuttrykket gir jeg terningkast 4.

Esben Andre Holm (espenah@stud.gms.va.no)

Morsomt og spennende avslutning paa en Meget bra flyplass. Bra!

Christer Kvalshaugen student Liverpool. (Kvalshaugen@hotmail.com)

Elendig. En smal, pretensiøs danseforestilling uten underholdningselement. Hva hadde dette å gjøre på riks-TV?

Stig Martin Solberg (sms@dinside.no)

Katastrofe er en alt for bra betegnelse! det var en tragedie!!

Richard (richard.lehm@mailexcite.com)

Hadde gledet meg til åpningen, trodde det var skikkelige greier. Kanskje med svært lasershow, gigantisk lysshow, hologrammer og 3D multimediabilder. Sånn at man lissom ser en svær jumbojet komme dundrende mot deg..... Men hva var det der??? Det så ut som en gjeng evneveike tullinger som forvirra gikk rundt og stressa hverandre opp, akkompanert av en slags bakgrunnsmusikk som ikke kan kalles musikk, men som heller var lyder, pinner slått mot hverandre og annet tull..............nei, dette var trist.

Erik (erpeder@online.no)

Elendig, langtekkelig, innholdsløst...... og vi som har så mange flotte revyfolk selv!

riv@customax.no

Veldig dårlig. Bortkastede penger som med fordel kunne vært benyttet til andre mer nyttige ting, f.eks. belysning langs veien ut til flyplassen. Tipper arbeiderne i Jumbohallen hadde det atskillig artigere.

Sissel Myhrvold (smyhrvol@continentalship.com)

Veldig tregt, kjedelig, veldig moderne, kun for spesielt interesserte? Tok seg opp siste halvdel både dansere og musikken, derfor ble det ikke totalt stryk. Men fjernkontrollen ble brukt til mye kanal-switching den første timen.

Wenche Rasch Holen (w_r_holen@hotmail.com)

Showet var langtekkelig og kjedelig. Hvorfor så til de grader 'modernistisk'. Terningkast 1 for innhold. Dyktige aktører drar tross alt opp til terningkast 2.

Einar Evensen. (Einar.S.Evensen@fellesdata.no)

kommentar = Booooooring!

Anne På landet (anneorb@online.no)

Vi er 50 ansatte ved et av Norges største konsern. Alle er kultur- interesserte og har et godt gangsyn. Samtlige var av den mening at showet var fullstendig tåpelig og en provokasjon. Normale folk som har et ønske om at en forestilling for allmenheten skal være for alle og ikke for 30-40 mennesker som er ansatt ved et kunstakademi eller lignende. Disse menneskene har egne interesser for kunst. Ære være dem for det, men vi er kanskje 99% som ikke deler den interessen. Og det er vi som skal nyte et slik åpningsshow:

Morten Karlsen (morten.karlsen@oslo.media.telenor.no)

Utrolig smakløst Flaut!!

Eivind Eriksen (eivinde@tass.hiof.no)

Det var altfor abstrakt og det virket som regissøren forsøkte å være futuristisk, men det klarte han dårlig.

SN (steinar.narvestad@cinet.no)

ELENDIG! Håper ikke dette var betalt med skattepengene våre....

-FroJo : ) (frode_johnsen@hotmail.com)

Elendig - skulle ikke dette være en festforestilling - noe å glede seg tl ?

Bente (Bente.Fornes@energy.sintef.no)

Lite folkelig, for piffen...

Det var 'vel' mye kunstnerisk! Dette var KUN for spesiellt interesserte, ikke for den 'vanlige' Ola Normann. Vi var samlet hele familien for å se på åpningsshowet, men fikk god anledning til å legge de minste under showet, drikke kaffe og klage på underholdningen. Personlig synes jeg det kunne vært informert om at hele innslaget ville bestå av 'kunstneriske' innslag! Det eneste som minte om et stort åpningsshow for hele familien, var å få høre kong Haralds åpningstale - resten var for de helt kunstfikserte!

Hans-Martin Fisknæs (hans-martin.fisknas@kvaerner.com)

Dette var showet for spesiellt interesserte. Alt for lange sekvenser. Drepende kjedelig.

Lars Terje Lyngdal (l.t.lyngdal@fys.uio.no)

Hadde ventet en skikkelig presentasjon av vår nye flyplass. Showet var langdrygt og gudsjammerlig kjedelig.

Anne Grindflek

Kongen var grei. Så kom en seksuell trakkasering av en lett tilslørt kvinne (dette var nok noen hakk over Husbys berøringer). Resten var noe langtekkelig rør av mennesker som ravet rundt til sinnsyke lyder. Jeg hadde forberedt meg med kaffe, is og kaker, men måtte forsere kaffekosen for å komme vekk fra TV'n. Skuffende. Jeg gir et lite pluss til tekniske finurligheter.

Harald Berg (harald.berg@dnv.com)

Flyplassen er flott! Men showet var for finkulturelt! Ikke noe for oss vanlig dødelige!

Stolt av ny hovedflyplass

Hvor er det blitt av det norske og tradisjonelle? Altfor mye kunst.....!

E.B.

Showet var helt på trynet. Altfor lange sekvenser og null variasjon.

Jan-Erik Andresen (jea@sas.no)

Dette shower trenger vel ingen kommentar... Men slik som situasjonen har vært på Gardermoen, er det vel ingen grunn til at åpningsseremonien skulle vært noe bedre ?

Veldig Anonym

Generelt sett er det viktig med kultur og kunst etc men jeg syntes dette ble for drøyt, og ikke minst varte det altfor lenge. -ikke bra...

Espen Børrud (espen.borrud@ah.telia.no)

Den såkalte dansen var helt bak mål, abstrakt og med skrik o jammer som 'muskikk'. Jeg synes synd på Kongen og Dronningen som må se og høre på slikt. Artig innslag med flyet på enden av en stang på en truck !

Øystein Blom (oblom@c2i.net)

Grusom musikk. Kjedelig program som var langtekkelig. Dette kan man da ikke bruke penger på.

Hilde og Tore (post@personellassistanse.no)

Mulig jeg ikke skjønner meg på moderne musikk, men det lille jeg så gjorde at jeg måtte slå av lyden hvertfall.

eriker (eer@customax.no)

Helt elendig. Et fantasifoster som nrk. seere burde vært forskånet for.

(harrylar@online.no)

'Keiserens nye klær'. 'Ingen' vil innrømme at de er så hverdagslig enkle at de ikke synes det er noe annet enn tøv. Men det sto i stil med 'skulpturene' som i beste fall kan kalles 'dingser, klumper eller greier'.

Knut Nygård (knut.nygard@creditinform.no)

En dårlig etterlikning av OLs åpningsseremoni.

annelise m. lund (annelise.lund@aftenposten.no)

Jeg synes showet var bra, det var spesielt og utradisjonelt. Det var spennede og lite forutsigbart, velregisert og bra gjennomført. Musikken var spesielt spennende og bra. I allefall for de av oss som setter pris på moderne musikk.

Knut Wesmajervi, Porsgrunn (knut-wes@online.no)

det var det jævligste jeg har sett på år og dag. Dette er et eksempel på at vi har for mange svada-kunstnere i Norge, og det bør komme en debatt om hvem som skal få kunstner-lønn, og hvor mye. Fytte-grisen

leif (leif@no.host)

Langtekkelig, kjedelig og 'krampe-kunstnerisk'. Et show laget av og for 'kunstnere', ikke for jordnære, vanlige folk,- som det vel er flest av i landet!

Linda

*yawn*

Espen (eskl@east.no)

bortkastede penger, 1 time meningsløst vås

Jo Hansen (joha@angelfire.com)

Som 'Ta sjansen!' Bare mer amatørmessig. Redselsfullt

bb

Det ble litt for mye 'fin' kulturelt for meg. Men det var noe som absolutt falt i smak.

'forvirret'

Det er det værste mølet jeg har sett noen gang. Det er utrolig at det går ann å bruke masse penger, (for det er det helt sikkert gjort), når resultatet blir så elendig. Det var en stor katastrofe. Det eneste som er bra, at det ikke blir vist internasjonalt, og på den måten skjemmer ut Norge.

Stig (stig@nor-way.no)

Internasjonalt, etnisk, humoristisk, avant-gardistisk og vakkert.

Dag A. Kvarstein, Bergen

Det var det verste søppelet jeg noensinne har sett! Hvordan er det mulig å kaste vekk så mye penger? Jeg fatter ikke at det går an! Skandale!

Bjørgul Arne-Odin (bjoergulf_arne_odin@yahoo.com)

Da det ikke er mulig å velge terningkast 0, må det bli terningkast 1. Dette er basert på de første 10 min. av showet, da hadde både jeg og resten av familien fått nok. Det er mulig at jeg ikke er spesielt kunstnerisk, men jeg skjønner ikke hva som svirrer rundt i hodene til de som står bak et slikt arrangement. Det jeg sitter igjen med etter å ha kastet bort 10 min. foran tv skjermen, er total forvirring og søvnproblemer. Jeg vet ikke hvor mye et slikt show koster, men hvorfor ikke leie inn artister som har noe å bidra med istedenfor slikt tøv.

Peter Aasen (peter aasen@umoe.no)

Fy faen for noe dritt.Kunne de ikke heller brukt de pengene til å tette tunellen.

Hilsen Øyvind Aarthun Stavanger (sola)

For høytravende og mer støyende enn selve flyplassen.

Svein O (svein@krifon.no)

Åpningsshowet var noe av det værste jeg noen gang har sett.Jeg synes virkelig synd på de tilstedeværende som måtte lide seg gjennom det såkalte 'showet'. Hvem står bak dette??

Kai Zander (kai.zander@c2i.net)

>>>>> PLING PLONG <<<<<< BIPP, PIPP, BIPP, PLONG.....KLÆSJ....KLÆNG...KLANG....BLING.. DINGELING......LING......LING......LONG....BLING....SLING...PLING.... HELT JÆVLIG.....OG MEST SKUFFENDE VAR FØLELSEN AV AT MUSIKKEN VAR KOMPONERT AV ARNE NORDHEIM....MEN NEI DET DET VAR DEN EI.. PES

Per-Erik Stømner (per-erik@east.no)

Kan det i det hele tatt være mulig å sende noe slikt på tv og kalle det en kjempeåpning, og i tilegg kalle det 'folkefesten'??? Jo dette var den absolutte 'brakåpningen' vi alle gledet oss til å se. Hvor mye kostet egentlig dette grusomme mølet ?? buklanding!!!!!!!

forventningsfull, Jessheim (egillo@online.no)

Dette gjelder den KUNSTNERISKE delen - jeg synes det ble alt for langtekkelig! Hva RESTEN derimot angår, gir jeg terningkast 5!

Jan Guldvog (sales@it-bedrift.com)

Jeg lo ofte, uten at jeg er sikker på at det var ment å skulle være morsomt...

Trond Løkken (trond.loekken@c2i.net)

Heldigvis hadde TV2 interessant værproram med Siri Kalvig samtidig !! Åpningsshowet var sikkert alright for de prominente gjester !

Fredrik Moen (fmoen@online.no)

Lite insprerende. For oss TV-tittere ble tiden mellom 20,oo og 21,oo svært så kjedelig. NRK og den smilende i formasjonssjefen på Gardermoen burde heller ha tatt oss seere med på en rundttur på, Garedermoen, i stedet for dette tøvet med folk som sprang rundt og forstilten luftfartshistorie.

Willy H. (jruhauge@online.no)

Dette var jo som NRK P2 på kveldstid - uutholdelig! Lars-Ivar Gjørv cand.polit./markedssjef Strømmestiftelsen Kristiansand

Lars-Ivar Gjørv (lig@mail.com)

Fabelaktig, med mye fin norss kultur. Gammel og ny flyhistorie vevd inn i hverandre på en intelligent måte. Vakkert og rørende!!!!! Typisk norsk!!!

Hans E. Hammer, bosatt på Færøyene for tiden (hehammer@post.olivant.fo)

Dette var virkelig skuffende. Noen idioter som hopper på en trampoline og går igjennom ei dør. Det er bare tragisk Det med kongen var bra og høytidelig, men det andre virket rett og slett IDIOTISK

Eystein Røset (megatron@online.no)

For en vanvettig sløsing av mine og andre nordmenns skattepenger ! De burde skamme seg !!!!

Lars Anders (toneoglars@sf.telia.no)

kommentar = Alt for alternativt!

Erik

Gjennomført, stilige overganger, men for langtekkelig og lite folkelig. En modernistisk happening for de få.

Jeg synes at Opset,skule stiles for riksrett.som har grinni seg til denne fjasko flyplassen.Trufa igjennom flyplass gardemobanen.Gjort folk som bodde i distriktet til nervevrak.veier holder ikke mål,tåke er det også.HURUM der skule den liggi,der hvor fleste parten av brukerene er.Nå må det norske folk si i fra.Et folke krav Opset for risrett.La han ta et ansvar,Det må vi gjøre om vi gjør noe galt.Jeg med fler komme til å finne andre alternativer,for og komme til vestlandet på jobb.Jeg blir kvalm når jeg ser de står og skåler,da jeg vet at det er mange triste skjebner i kjølevannet etter gardemoen utbygginga. Hilsen en meget skuffet Fornebufan- HURUM

Telemarking (vdar@online.no)

Dette var ikke noe show, men et sjokk ! Verre kunne det ikke bli. Bare Braathens flystreik er mer meningsløs og uforståelig. Men balettdansen etter Kongens tale var fantastisk. Bare synd de andre ødela dette vakre innslaget.

Svein Ludvigsen (sludvigs@online.no)

Dersom en er dårligst, så får det en en ener. Showet var så dårlig at jeg i stedet fant det som dratt ut av en monte phyton film. Derfor holdt jeg på å le meg skakk av de tåpelige senene.

Bjørnar Lundemo (blundemo@online.no)

Dette showet sugde VELDIG! De klarte å få fram budskapet med at det var en flyplass, derfor et ekstra poeng. klarer man ikke å få inn orntli go NORSK kultur inn i en NORSK begivenhet?

Helge (hergunn@online.no)

Langtekkelig, lite engasjerende, uspennende og et musikalsk? følge som ga meg assosiasjoner til det støyinfernoet jeg har vært vant til fra Fornebu så lenge jeg har levd.

Bjørn Fjeldstad (bjfjelds@online.no)

Fantastisk visualisering med assosiasjoner til en historisk utvikling siktet inn mot en teknologisk fremtid.

Martin Nordli-Mathisen (mnordlim@online.no)

Siste del var bedre enn første. Mimeartister representerer en kontinental stil som er sjelden i Norge.

Roar Aspli (roar.aspli@itea.ntnu.no)