Gardermobanen vil unntas fra offentlighetsloven

NSB Gardermobanen har bedt om unntak fra offentlighetsloven for å hindre at forretningshemmeligheter lekker ut til konkurrenter i kampen om kundene, melder TV 2.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norsk Presseforbund mener at samferdselsminister Odd Einar Dørum må gripe inn og forhindre at NSB Gardermobanen får et slikt unntak.

- Dette er et forsøk på å nekte publikum innsyn i noe som de har krav på innsyn i. Hvis denne regjeringen skal fremstå med et snev av troverdighet i spørsmål om åpenhet og innsyn, som de har gjort til en fanesak, så må noen skjære gjennom meget raskt, og fortrinnsvis samferdselsminister Dørum, sier organisasjonsekretær Arne Jensen i Presseforbundet.

- Jeg er veldig opptatt av en åpenhet rundt hele selskapet, som jeg opplever at hele det norske folk eier litt av, sier den nyansatte administrerende direktøren i NSB Gardermobanen, Berit Kjøll.

Hun ser ingen problemer med å kombinere en slik filosofi med selskapets ønske om unntak fra offentlighetloven.

- Jeg må fra tilfelle til tilfelle vurdere hva jeg mener er av forretningsmessig art og som jeg ønsker å holde for oss selv, og som heller ikke egentlig er interessant utad, men kanskje mer interessant for konkurrenter, sier Kjøll.

Hun mener at det folk flest er mest opptatt av å følge med på videre, er hvordan det helhetlig går i selskapet.

(NTB)