OPPSIGELSE: Flere ansatte på Gardemoen trues med oppsigelse. Fredrik Varfjell / NTB scanpix
OPPSIGELSE: Flere ansatte på Gardemoen trues med oppsigelse. Fredrik Varfjell / NTB scanpixVis mer

Gardermoen-ansatte truet med oppsigelse etter kantinenasking

Beskyldes for å stjele mat fra kantina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ansatte på Oslo Lufthavn beskyldes for å stjele mat fra flyplassens kantine. Nå truer kantinen med politianmeldelser og oppsigelser.

I forbindelse med utvidelsen av Norges hovedflyplass i år er det blitt plass til en stor og flott kantine for alle de 17 000 som har sin daglige jobb på flyplassen.

Men etter bare to uker truer driverne av kantinen med å melde kunder til politiet. Årsak: Så mange har bare forsynt seg med mat uten å betale, at selskapet «Tre Stuer» har måttet si stopp, skriver Aftenposten.

Stikkprøvekontroller

Kommunikasjonssjef Kristian Løksa vil ikke si noe om hvor omfattende tyveriene har vært, men ifølge flyplassens nettside er det blitt nødvendig å gjennomføre flere stikkprøvekontroller og dessuten stenge en av dørene inn til kantinen, som har vært brukt som utgangsdør.

Oslo Lufthavn la denne uken ut en advarsel til alle ansatte på det interne nettet om at ethvert tilfelle av manglende betaling vil bli ansett som tyveri – og meldt til politiet. «Politianmeldelse vil i ytterste konsekvens medføre inndragelse av ditt ID-kort til Oslo Lufthavn», advares det videre.

- Strenge krav

I praksis innebærer det at ansatte som i dag trenger flyplassens ID-kort for å få gjort jobben, ikke vil kunne jobbe ved flyplassen.

- Det er strenge krav til hvem som får lov til å ha adgangskort til sikkerhetsområdene på en flyplass. Blant annet må man passere en bakgrunnssjekk hos Luftfartstilsynet. Bakgrunnssjekken baserer seg på tillit. En anmeldelse eller eventuell dom eller forelegg, vil påvirke arbeidsgivers og tilsynets tillit til personen og dermed hvorvidt en person får beholde adgangskortet, uttaler Løksa i en epost til Aftenposten.

(NTB)