Gardermoen åpnet igjen

Men belag deg på forsinkelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et stort antall passasjerer ble rammet da Oslo Lufthavn Gardermoen måtte sette alle fly på bakken litt over klokka 08 i dag tidlig. Årsaken var problemer med en bakkeradar som var ute av drift, samt tjukk tåke.

- Dette rammet oss i rushtida, og mange reisende ble berørt. Det verste var ikke at fly ikke kunne ta av, men at det ble innført restriksjoner i lufta slik at det ble større avstand mellom flyene, og fly sto i kø for å lande, sier informasjonssjef Jo Kobro ved Gardermoen til Dagbladet.no.

Etter 20 minutter kunne flyplassen åpne igjen. Men skal du reise til eller fra Gardermoen må du belage deg på venting - i alle fall inntil morgenrushet er over i ti-tida.

- Nå er flyplassen nesten åpen som vanlig, men det er ennå noe restriksjoner i lufta. Reisende på både utenlands- og innenlandsflyginger må regne med mellom en halvtime og en time forsinkelser, sier Kobro.

NB! Det er store forsinkelser på flyplassene i Amsterdam, Paris og København på grunn av snøfall i dag.

- Mitt råd til de som skal til eller fra disse lufthavnene er å møte opp til vanlig tid, og ta kontakt med det enkelte flyselskapet, sier informasjonssjefen.