Gardermoen er flyselskapenes mareritt

KRAKOW (Dagbladet): Gardermoen er blitt et mareritt for flyselskapene. Da flyplassen åpnet, satset alle selskaper på flere seter, flere ruter og oftere avganger. Resultatet er tomme seter. Nå varsler toppsjefen i SAS, Jan Stenberg, at kapasiteten må ned med minst 20 prosent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ingen flyselskaper tjener penger i Norge. Aldri tidligere har det vært flere ledige seter i lufta, og de som flyr betaler mindre. De eneste som tjener grovt er staten, som soper inn rekordbeløp på passasjeravgiften.

Den nye hovedflyplassen på Gardermoen åpnet for fri konkurranse. Braathens og SAS økte kapasiteten innenlands med 20 prosent. Color Air startet flygninger med lavere priser. Torp flyplass ekspanderte kraftig med nye ruter og flere aktører. Kampen i lufta har pågått i ett år, og nå mener konsernsjefen i SAS, Jan Stenberg, at det snart får være nok.

- Antall flyseter i Norge må ned med minst 20 prosent, kanskje mer, sier Stenberg til Dagbladet. Det går ikke i lengden at ingen tjener penger. Vi i SAS gjør det ikke, men jeg kan ikke si hvor mye vi taper. Det er for få i flyene og særlig gjelder det fullt betalende passasjerer. Vi kan ikke leve av å fylle fly med passasjerer som betaler mindre og mindre.

For mange

- I Norge er det et flyselskap for mye. Når forsvinner Color Air? spør Stenberg som ikke vil røpe planene SAS har i Norge. SAS vil nå øke flygningene til og fra Finland. Selskapet åpner nye ruter til Polen, men det som bekymrer SAS-sjefen mest er utviklingen i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer