Gardermoen evakuert etter brann

GARDERMOEN/OSLO (Dagbladet): En mindre brann i en butikk i ankomsthallen på Gardermoen førte til evakuering av 2000 passasjerer ved 12-tida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi ble stående på flydekket i tjue minutter, sier passasjer Torgrim Holte til Dagbladet.

I følge Holte gikk evakueringen stille og rolig for seg, og hele bygget ble tømt på rundt ti minutter.

Det var ganske fullt i avgangsshallen da det begynte å brenne i butikken «Tie Rack», antageligvis på grunn av en feil i det elektriske anlegget.

- Først kjente jeg litt lukt, men vi er jo vant til den slags, med flyene rett utenfor, sier Berit Møklebust fra Tie Rack til Dagbladet. - Så kom det litt røyk, og den ble tettere. Like etterpå kom det stikkflammer opp ifra veggen, men da var barannfolkene allerede på plass, og de slukket brannen raskt.

Så gikk alarmen, og i løpet av kort tid ble hele bygningen evakuert. Over 2000 passasjerer måtte rømme lokalet og tilbrakte 15-20 minutter på flydekket og parkeringsplassen.

- Akkurat det vi ikke trengte i dag, var omkvedet blant flyplasspersonalet Dagbladet snakket med. De var allikevel glad at hjendelsen ikke inntraff i ettermiddag, da det er ventet et langt større innrykk av julereisende.

Bra test

Seksjonsleder for brann og utrykning Kjell Yssemoen oppfattet situasjonen som helt udramatisk. - Dette gikk helt etter de evakueringsprosedyrer vi har. Det var aldri noen fare.

Var dette en bra test på evakueringsprosedyrene?

- Klart det er det. Vi får jo aldri hatt øvelser på dager som dette her.

Forsinkelser

Kraftig snøfall i løpet natten og morgentimene gjorde at flere avganger ble forsinket med over en time. Ved 15-tiden er det fortsatt flere avganger som er forsinket med over en time.

FORSINKELSER: Flere avganger var over en time forsinket tidlig i ettermiddag.
ROLIG EVAKUERING: Evakueringa gikk rolig for seg uten panikk, sier passasjer Torgrim Holte.