Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gardermoen har åpnet igjen

Avganger fram til 02.30 i natt. - Vet ikke helt hva vi skulle gjort annerledes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etter fem timers trafikkstopp på grunn av glatte rukllebaner og store snømengder fredag kveld, kom trafikken på landets hovedflyplass Gardermoen i gang igjen klokka 00.40.

Da lettet en Norwegian-maskin til Tromsø. Den planlagte avgangen var 19.10 fredag. Et titalls fly  fra Norwegian og åtte SAS  har foreløpig fått nye avgangstider fram til klokka 02.30-tiden  i natt.

Foreløpig siste planlagte avgang i natt er Estonian Air til Tallinn klokka 02.35.

Her finner du den oppdaterte oversikten over nattflyene fra Gardermoen.


- Det har vært stengt i fem timer, og det er klart at problemene på Gardermoen har hatt ringvirkninger for en rekke andre flyplasser, sier assisterende pressetalskvinne Sofiue Bruun ved Oslo Lufthavn Gardermoen til Dagbladet.no.

Temperaturforskjeller

- Er det noe dere kunne gjort annerledes for å ha unngått denne situasjonen?

- Jeg kan umiddelfart ikke se helt hva det skulle være. De store snømengdene har ikke vært problemet isolert sett, men den store temperaturforskjellen mellom bakken og lufta. Det har skapt såpeglatte forhold, sier Sofie Bruun.

 NATTFLY:  Etter fem timers trafikkstopp på Gardermoen fredag kveld, blir et titalls maskiner sendt av gårde i natt. Foto: Tom Østhus.
NATTFLY: Etter fem timers trafikkstopp på Gardermoen fredag kveld, blir et titalls maskiner sendt av gårde i natt. Foto: Tom Østhus. Vis mer

Det var etter et uhell med en  Boeing 737-800 fra KLM ved 18.30-tiden at beslutningen om å stenge hovedflyplassen ble tatt.  På snødekket skled flyet av rullebanen og over på taksebanen. Ingen av de 99 passsasjerene ble skadd. 

image: Gardermoen har åpnet igjen
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media