Gardermoen kan gå tom for vann om 60 dager

I en kartlegging utført av Mattilsynet kommer det fram at Gardermoen kan gå tom for vann om 60 dager hvis tørken fortsetter. Ellers i landet ser det bra ut.

KAN GÅ TOM: I en kartlegging utført av Mattilsynet kommer det fram at Gardermoen kan gå tom for vann om 60 dager hvis tørken fortsetter. Foto: Scanpix
KAN GÅ TOM: I en kartlegging utført av Mattilsynet kommer det fram at Gardermoen kan gå tom for vann om 60 dager hvis tørken fortsetter. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I kartleggingen kommer det fram at vanningssystemet som leverer vann til kommunene Nannestad og Ullensaker, samt Gardermoen flyplass, kan få vannforsyningsproblemer om det ikke kommer betydelig mengder nedbør.

Nannestad kommune kan ha en ny vannkilde i drift om 14 dager, opplyser Helse- og omsorgsdepartementet.

Det er eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen som har bedt om en oppdatering fra Mattilsynet om vannsituasjonen.

– Det har vært veldig varmt den siste tiden, derfor ønsket jeg en orientering fra Mattilsynet om varmen og tørken har noen betydning for vannforsyningen framover. Mattilsynet har orientert oss om at slik situasjonen er nå, er det ikke forsyningsproblemer av betydning. Kommunene ser ut til å håndtere situasjonen og enkelte steder er det iverksatt vanningsrestriksjoner, sier eldre- og folkehelseministeren.

– Har kontroll på situasjonen

Mattilsynet kan ikke utelukke at enkelte vil få vannforsyningsproblemer etter hvert, men slik situasjonen er nå, er det ingen som har problemer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer