Gardermoen-kritikken fortsetter

Kritikk fra hovedverneombudene i SAS og Braathens førte til at brannvesenet i dag foretok en ny gjennomgang av brannsikkerheten ved Gardermoen lufthavn. Sikkerheten er ikke god nok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannsjef Jacob Bekken i Ullensaker opplyser til NTB at han i morges mottok en muntlig henvendelse fra Gardermo-direktør Bjørn Sund om å komme på befaring. Allerede ved 12.30-tiden dro Bekken til den nye hovedflyplassen.

Etter gjennomgangen skulle han ha drøftinger med lufthavnledelsen og representanter for selskapene som opererer på Gardermoen.

Hovedverneombudene i SAS og Braathens, Knut Årøen og Trond Smøraas, er helt klare i sin konklusjon etter en befaring på Gardermoen i går:

Det er begått så klare brudd både på brannforskriftene og arbeidsmiljøloven at den nye flyplassen ikke burde ha åpnet for chartertrafikk 1. juli.

Til NRK sier Årøen og Smøraas at bruddene representerer en trussel mot sikkerheten, både for de ansatte ved flyplassen og for passasjerene. Det mest graverende er dårlig merkede rømningsveier.

(NTB)