Gardermoen lammet - igjen

Oslo Lufthavn Gardermoen måtte innstille all trafikk på grunn av såpeglatte rullebaner. Først klokka 11.30 kunne de første flyene lette og ingen fly fikk lande før klokka 14.00.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Værforholdene fortsetter å lage kaos på Gardermoen. Over 90 landinger og avganger måtte innstilles i formiddag.

- Det er sjelden vi opplever så ekstreme fohold som i dag. Det ville vært tilsvarende på Fornebu også, sier informasjonssjef ved OSL, Knut Egil Hansen til Dagbladet :på nettet.

- Ikke ekstremt

Meterologkonsulent Marit Ramne er imidlertid ikke helt enig i at værforholdene er så ekstreme.

- Kald luft langs bakken og regn fra varmere luftlag høyere oppe forårsaker mye ising, men dette fenomenet er ikke unormalt og vil inntreffe flere ganger i løpet av vinteren, forteller meterologkonsulenten til NTB.

Stengte rullebaner

Begge rullebanene var stengt fram til 11.30 i dag.

- Vi har åpnet den ene rullebanen, og håper å få åpnet den andre rullebanen rundt 15.30, sier informasjonssjefen ved OSL.

Klokka 15.00 i dag var alle flyene forsinket. De mest uheldige passasjerene må vente i fire timer, mens de fleste flyene er rundt en time forsinket.

- Værforholdene ser også ut til å bli bedre, og vi er i ferd med å ta oss inn igjen, sier Hansen.

Passasjerer oppfordres til å møte opp på flyplassen til planlagt rutetid - eller kontakte flyselskapet de skal reise med.

FÅ SITTEPLASSER:</B> Når værforholdene stopper flytrafikken på Gardermoen, blir det smått med sitteplasser for de som venter.
SÅPEGLATT:</B> Rullebanene på den nye hovedflyplassen på Gardermoen var rene skøytebanen i morges.