Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gardermoen lammet av drivstoffkluss

Fly får ikke lande eller ta av. Ingen passasjerer får sjekke inn.

FULL STANS: Feil i drivstoffanlegget på Oslo lufthavn Gardermoen gjør at det er stans i fyllingen av fly. Flyplassen varsler forsinkelser og kanselleringer utover kvelden. Arkivfoto: Øyvind Markussen / Oslo Lufthavn AS
FULL STANS: Feil i drivstoffanlegget på Oslo lufthavn Gardermoen gjør at det er stans i fyllingen av fly. Flyplassen varsler forsinkelser og kanselleringer utover kvelden. Arkivfoto: Øyvind Markussen / Oslo Lufthavn AS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En feil ved drivstoffanlegget har ført til nesten full stans i all trafikk til og fra Oslo lufthavn Gardermoen (OSL). «Veldig få fly får lande, og veldig få fly får lette», sier pressesjef ved OSL, Vegar Gystad til Dagbladet.

Ingen flere passasjerer får sjekke inn, og kapasiteten er redusert til én femtedel, melder NTB i 19-tida.

- Feilen gjør at vi ikke får drivstoff ut av anlegget. Den oppsto rundt 13.30, men da greide vi å overleve på drivstoff som allerede var på tankbiler. Men da de gikk tom rundt fire ble trafikken rammet, fortsetter Gystad.

- De flyene som har drivstoff til å gå videre får reise. Det som er vanskelig nå er at flyparkeringene er fulle. Fly på vei inn må rett og slett returnere eller fly til et annet sted, legger han til.

Teknikere har ikke lyktes i å lokalisere feilen, og det foreligger derfor ikke noe estimat på når trafikken ved en av Nordens travleste flyplasser kan gjenopptas. Pressesjefen oppfordrer alle reisende om å holde seg oppdatert på avgangene på osl.no.

- Har dere vurdert å kjøre inn drivstoff fra andre steder?

- Alle alternativer blir vurdert, men problemet der er de massive mengdene som trengs. Det ville vært en kjempeoperasjon, sier Gystad, som ikke kan huske at liknende hendelser har skjedd før.

- Jeg har aldri opplevd en så langvarig feil. Det har vært noen korte, men da har det gått greit å bare bruke tankbilene. Slikt som dette har ikke skjedd før, sier han.

FULL STANS: Feilen oppsto i 13.30-tida. Arkivfoto: EIVIND PEDERSEN / Dagbladet
FULL STANS: Feilen oppsto i 13.30-tida. Arkivfoto: EIVIND PEDERSEN / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media