Gardermoen lammet av ekstremsnø

Flyplassen stengt på ubestemt tid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): All flytrafikk til og fra Oslo lufthavn Gardermoen er nå innstilt, og flyplassen stengt, opplyser informasjonssjef Jo Kobro til Dagbladet.no.

Er du på Gardermoen eller rammet av snøværet? Send en sms/mms til 2400, mail til 2400@db.no eller ring 24 00 00 00.

Årsaken er det ekstreme snøværet som i ettermiddag og kveld lammer sentrale deler av Østlandet, og flyplassen opplyser at det har falt 25 centimeter snø i området.

- Snøværet skaper veldig glatte rullebaner, så vi får ikke nok friksjon til at det er trygt å lande sier Kobro til Dagbladet.no.

- Møt opp
Både SAS og Norwegian anbefaler sine kunder om å møte opp til oppsatte avgangstider, trass at flyplassen nå er stengt.

- Vi håper på å få avgårde flyene iløpet av kvelden, og vi vet mer rundt klokken 20:30, sier informasjonssjef Kenneth Vikse i SAS til Dagbladet.no.

Begge flyselskapene sier det vil bli opprettet alternative løsninger for passasjerer i form av buss eller hotell, dersom flyvningen innstilles.

På Gardermoens hjemmeside står nå de aller fleste avganger oppsatt som forsinket til 20:32

Store snømengder
Totalt er 21 avganger rammet av stengingen, etter at rullebanene ble stengt like før klokka 18.00. Det er høyst uvisst når flyplassen vil åpne igjen.

- I tillegg er det så mye snø at vi sliter med å få det unna i taxiområdene. Det kan ta lang tid før vi åpner igjen, sier informasjonssjef Kobro.

Fly i retning Gardermoen som allerede var i lufta er blant annet blitt omdirigert til Stavanger. En Norwegian-avgang fra Trondheim måtte returnere, opplyser flyselskapene.

Meteorologisk institutt sier til Dagbladet at det er forventet at snøværet over de sentrale Østlands-områdene vil avta utover natten og formiddagen søndag.