Gardermoen på europeisk punktlighetstopp

Gardermoen befinner seg fortsatt i toppsjiktet over europeiske flyplasser med beste punktlighet. Avstanden fram til vinneren Kastrup er svært liten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fjerdeplass på rankingen over flyplasser med best punktlighet har Gardermoen hatt siden april. Før det var det vinter og tåke og problemer «alle veier» på Gardermoen, og punktligheten lå på vel 70 prosent.

Det er de nordiske hovedflyplassene som gjør det skarpest på AEAs - de europeiske flyselskapenes forenings -punktlighetsstatistikk. København hadde i tredje kvartal 13,6 prosent forsinkete avganger på mer enn 15 minutter. Deretter følger Arlanda med 14 prosent, Helsingfors med 15,2 og altså Oslo med 16, eller 84 prosent punktlighet.

Flygeledermangelen ved Luftfartsverkets kontrollsentral i Røyken tar i tredje kvartal skylden for at 5,4 prosent av avgangene ikke kom i gang i tide. Bare 2,5 prosent skyldes forsinkelser forårsaket av flyselskapene selv eller deres handlingsselskaper, sier informasjonsdirektør Knut Egil Hansen i Oslo Lufthavn AS.

Forsinkelsene på Gardermoen var i gjennomsnitt 38,9 minutter, noe som er blant de korteste i Europa.

(NTB)