Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gardermoen stengt - såpeglatt på veiene

Underkjølt regn skaper kaos i juletrafikken i Sør-Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Gardermoen er stengt for all trafikk fra 20-tiden i kveld, og det har vært såpeglatt på veiene på store deler av Sørlandet og Østlandet i hele dag. Vegvesenet har sendt ut alle disponible biler for salting og sandstrøing, men på en dag med stor utfart og handletrafikk har bulkene kommet tettere enn hagl.

På tross av flere titalls rapporterte ulykker ute på veiene er det ikke meldt om alvorlige personskader.

Når det er kaldt nede på bakken og varmere i høyere luftlag mens det regner, blir det islag både på bakken og på flykroppene, sier informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo Lufthavn Gardermoen til TV 2 Nettavisen.

Ved Sandefjord Lufthavn på Torp går trafikken som normalt.

Verst i Telemark og Vestfold

-Meldingene om såpeglatte veier og uhell har strømmet inn til 175 siden 12.-tiden i dag. Verst var det fra start i Agder-fylkene, Telemark, Vestfold og hele kysten til Oslo. I kveld har det også kommet en masse meldinger fra fortvilte trafikanter nord for Oslo til Hamar og Elverum, sier vaktoperatør Mats Carlsson ved Hovedvegtrafikksentralen i Oslo.

I kveld er det fortsatt melding om flest veiproblemer i Telemark og Vestfold. Nordover, fra Rena i Østerdalen, er det ingen problemer.

SÅPEGLATT I KVELD Utforkjøringer tettere enn hagl i dag, her fra Ullensaker sør for Gardermoen i kveld. Ambulanse ble tilkalt, men men ingen alvorlig personskade. FOTO: Truls Brekke
SÅPEGLATT I KVELD Utforkjøringer tettere enn hagl i dag, her fra Ullensaker sør for Gardermoen i kveld. Ambulanse ble tilkalt, men men ingen alvorlig personskade. FOTO: Truls Brekke Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!