- Gardermoen valgt etter hestehandel

Stemmer for Gardermoen som hovedflyplass ble byttet i stemmer til flymuseum i Bodø. Høyre-veteran Erling Norvik mener slike hestehandler inngikk i maktspillet som førte til at Gardermoen etter 30 års flyplass-strid ble valgt som hovedflyplass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Når man ser hvordan de forskjellige stortingsrepresentantene stemte i Gardermo-saken og i striden om plasseringen av flymuseum, er det vanskelig å se bort fra at det har vært inngått slike hestehandler, sier Norvik til Dagbladet.

Bittert

Han er en av svært mange tapende aktører som figurerer i kveldens fjernsynsdokumentar i NRK om den lange og bitre maktkampen som 8. oktober 1992 førte til seier for tilhengerne av Gardermoen. Den tidligere Høyre-lederen og eksfylkesmannen i Østfold engasjerte seg sterkt i kampen for Hobøl. Han er den dag i dag overbevist om at det ville vært et bedre valg. Men Norvik ble som alle andre tilhengere av Hobøl eller Hurum valset ned av sterke allianser i politikk og næringsliv. Norviks eget parti, Høyre, var splittet, og derfor ute av stand til å ta føringen i striden.

Indre Østland

Det gjorde imidlertid Arbeiderpartiet og de krefter som ønsket å satse på næringsliv, sysselsetting og infrastruktur i «det indre østland».

Høyre-veteran Erling Norvik (70) fulgte den lange prosessen fra begynnelse til slutt. Han er overbevist om at hensyn til regionen, næringsliv og sysselsetting gikk foran anbefalingene fra luftfartsmyndighetene og hensynet til brukerne av den nye hovedflyplassen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer