Gardist slo og skadet kvinnelig medsoldat under øvelse

Kvinnen, som lå på bakken da hun ble slått, fikk blødning i hjernen etter øvelse i aggresjonskontroll.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||En befalselev i Garden påførte en kvinnelig medsoldat en blødning i hjernen under en øvelse i aggresjonskontroll.

Hendelsen startet på Terningmoen i Elverum i Hedmark forrige måned, men forflyttet seg til flere militærleirer. Kvinnen som ble skadet, var markør på en treningsløype, melder TV 2.

På den siste av fire poster i en nærkampløype skulle befalselevene legge seg på magen og frigjøre seg fra markørene. Ifølge en ugradert rapport mistet en av befalselevene besinnelsen og slo tre raske slag mot kvinnens hode mens hun lå på bakken.

Kvinnen ble først undersøkt av sanitetsbefal på stedet og senere på Kongsberg legevakt, som konstaterte hjernerystelse. Da hodepinen forverret seg, ble hun igjen undersøkt ved legevakt, denne gangen i Oslo, og det ble oppdaget en liten blødning i hjernen. Kvinnen er utskrevet etter et opphold ved Akershus universitetssykehus, men er fortsatt i sykepermisjon.

Befalseleven sier han ikke husker en instruks om at slag eller spark mot hodet kun skulle markeres. Han sier også at han ikke oppfattet seg selv om «helt klar».

Rapporten om saken skal behandles i Hærstaben før generalinspektør Per Sverre Opedal konkluderer. Deretter avgjøres det om saken får konsekvenser for befalselevens fremtid i garden.

(NTB)