Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Gårdstvisten handlet bare om penger

- Det var aldri tvil om at Per Orderud skulle overta gården etter faren, sa advokat Ole Edw. Hagen i Eidsivating lagmannsrett onsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vilkårene var det derimot betydelig uenighet om, sa Kristian og Marie Orderuds advokat. Den løsningen Per ønsket ville gitt søsteren Anne en arv ved foreldrenes død på 300.000 kroner pluss halvparten av det foreldrene hadde av kontanter og løsøre.

Tidligere er det opplyst at moren hadde en bankbok med 400.000 kroner.

Det var i starten ikke tatt med noe om at Anne skulle ha noe tomteområde, ifølge Hagen. Han mente farens hovedinnvending var at han ønsket takst på gården. Den ønsket han satt høyere enn i kjøpekontrakten mens han ville ha kårytelsen satt lavere.

Forklaringen var ifølge advokaten at penger utbetalt som kårytelse er skattepliktige, mens salg av gården er skattefritt.

Advokat Hagen hevdet at han selv og Per Orderuds advokat arbeidet for forlik, mens Per selv ikke ønsket å fravike den kjøpekontrakten han mente skulle gjelde. Per ville definitivt ikke gi fra seg kårboligen til Anne. Derfor mente Hagen at det var han som tok opp tanken om et tomteområde i stedet.

(NTB

HANDLET BARE OM PENGER: Advokat Ole Edw. Hagen mener Per Orderud ville fått gården uansett. Det hele skal ha vært et spørsmål om penger.
Hele Norges coronakart