Gartner fikk telefontrusler før brannen

I natt brant anlegget hans ned til grunnen i Skien.

OMFATTENDE: En person ble skadd da det brøt ut en omfattende brann i et gartneri i Skien. Politiet etterforsker om brannen kan være påsatt etter at gartneren har mottatt telefontrusler. Foto: Kai Ole Eriksen
OMFATTENDE: En person ble skadd da det brøt ut en omfattende brann i et gartneri i Skien. Politiet etterforsker om brannen kan være påsatt etter at gartneren har mottatt telefontrusler. Foto: Kai Ole EriksenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Politiet undersøker om brannen i gartneriet i Skien i går kveld og natt kan være påsatt, melder politiet i Telemark i en pressemelding.

Bakgrunnen er at garteneren som driver stedet har mottatt flere trusler den siste tiden.

- Vi etterforsker om brannen kan være påsatt fordi mannen som driver stedet har mottatt telefoner som han anser som truende, sier fungerende etterforskningsleder i Telemark politidistrikt, Tor Skopaam, til Dagbladet.

Vet ikke hvem som ringte
Han ønsker ikke å gå inn på hva truslene går ut på, men bekrefter at det dreier seg om flere telefoner for to til tre uker siden.

- Verken vi eller trusselmottakeren vet hvem avsenderen foreløpig er, men vi etterforsker dette nå, sier Skopaam.

En person knyttet til gartneriet ble sendt til sykehus etter mulige røykskader.

Avhører vitner
Brannen startet 22.30-tida i går kveld. Brannvesenet så ikke noen annen løsning enn å la gartneri brenne ned til grunnen. Brannen omfattet så store områder at brannvesenet ikke hadde utstyr nok til å slukke alt.

Flere naboer i området ble evakuert, etter at det var frykt for at flere gasstanker skulle eksplodere. Naboene kunne trygt vende tilbake til sine hjem i morgentimene i dag.

- Vi avhører nå personer tilknyttet gartneriet og andre vitner, sier Skopaam.

Dagbladet kommer med mer.