- Gartneri-eier overfalt og truet av to menn

Før gartneribrann i Skien.

BRANT NED: Natt til torsdag brant Dalane gartneri i Skien ned til grunnen. Eieren av gartneriet har forklart politiet at han ble overfalt og truet av to menn før brannen, som politiet mistenker er påsatt. Foto: TORBJØRN BERG
BRANT NED: Natt til torsdag brant Dalane gartneri i Skien ned til grunnen. Eieren av gartneriet har forklart politiet at han ble overfalt og truet av to menn før brannen, som politiet mistenker er påsatt. Foto: TORBJØRN BERGVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Innehaveren av et gartneri som brant i Skien onsdag, har forklart politiet at han ble overfalt av to ukjente menn før brannen.

Mannen ble skadet i brannen, og ligger fremdeles på sykehus. Politiet har ikke gjennomført formelle avhør, men har forklart politiet at han ble overfalt av for ham to ukjente menn, som framsatte trusler og tente på gartneriet.

- De to mennene skal i følge forklaringen ha vært utenlandske, snakket dårlig engelsk, var omtrent like høye, en av dem tynn, den andre kraftigere bygd, skriver politiet i en pressemelding.

Gartneriet brant ned natt til torsdag, og det var tidlig mistanke om at brannen var påsatt. Det har kommet fram at gartneren fikk trusler over telefon før brannen, og ansatte ved gartneriet har tidligere fortalt til Dagbladet at mannen skal ha blitt overfalt før brannen.

Politiet skriver i pressemeldingen at de har kontakt med en del vitner til hendelsen, og er i gang med å avhøre disse.

Politiet er interessert i å komme i kontakt med alle som kan ha opplysninger som kan belyse saken ytterligere, og personer som har oppholdt seg eller beveget seg i hele området Bjørntvedt og opp mot Lensmannsdalen bes kontakte politiet.

Kripos vil foreta tekniske undersøkelser på branntomta i neste uke. Foreløpig er ingen mistenkt eller siktet i saken.