Du leser nå Dagbladet Pluss

Dømt for menneskehandel:

Gartnerieier (66) dømt for menneskehandel. Blir kalt «læremester» av retten

Indiske gartneriarbeidere jobbet for rundt 100 kroner dagen, hadde bare fri på 17. mai og måtte spørre før de fikk forlate arbeidsplassen på fritiden, mener retten. Nå er to gartnerieiere dømt for menneskehandel. 

DØMT: 66-åringen er dømt for menneskehandel og pekes ut som «læremesteren».  Foto: Bjørn Langsem
DØMT: 66-åringen er dømt for menneskehandel og pekes ut som «læremesteren».  Foto: Bjørn LangsemVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En lang rettsrunde om menneskehandel, tvangsarbeid, luselønn og det som beskrives nærmest som frihetsberøvelse på to gartnerier i Buskerud, kan være over.Juryen i Borgarting lagmannsrett har nå bestemt at en familiefar (66), hans tidligere svigersønn skal dømmes for menneskehandel. 66-åringens datter ble frikjent for menneskehandel, men erkjente grovt økonomisk utroskap.66-åringen er dømt til fem år og tre måneder i fengsel for menneskehandel, bedrageri og flere brudd på Arbeidsmiljøloven. Dattera (40) er dømt til ett års fengsel for økonomisk utroskap. Hennes eksmann (37) er dømt til tre år og ti måneder i fengsel for tre tilfeller av menneskehandel, bedrageri og flere brudd på Arbeidsmiljøloven.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.