Dømt for menneskehandel:

Gartnerieier (66) dømt for menneskehandel. Blir kalt «læremester» av retten

Indiske gartneriarbeidere jobbet for rundt 100 kroner dagen, hadde bare fri på 17. mai og måtte spørre før de fikk forlate arbeidsplassen på fritiden, mener retten. Nå er to gartnerieiere dømt for menneskehandel. 

DØMT: 66-åringen er dømt for menneskehandel og pekes ut som «læremesteren».  Foto: Bjørn Langsem
DØMT: 66-åringen er dømt for menneskehandel og pekes ut som «læremesteren».  Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En lang rettsrunde om menneskehandel, tvangsarbeid, luselønn og det som beskrives nærmest som frihetsberøvelse på to gartnerier i Buskerud, kan være over.Juryen i Borgarting lagmannsrett har nå bestemt at en familiefar (66), hans tidligere svigersønn skal dømmes for menneskehandel. 66-åringens datter ble frikjent for menneskehandel, men erkjente grovt økonomisk utroskap.66-åringen er dømt til fem år og tre måneder i fengsel for menneskehandel, bedrageri og flere brudd på Arbeidsmiljøloven. Dattera (40) er dømt til ett års fengsel for økonomisk utroskap. Hennes eksmann (37) er dømt til tre år og ti måneder i fengsel for tre tilfeller av menneskehandel, bedrageri og flere brudd på Arbeidsmiljøloven.

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer