Gary Glitter arrestert i Vietnam

61-åringen mistenkt for sex med 15 år gammel jente.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den engelske glamrock-stjernen Gary Glitter er arrestert på den internasjonale flyplassen i Ho Chi Minh-byen mens han var på vei til Bangkok i Thailand, skriver nyhetsbyrået AP.

Glitter var ettersøkt i Vietnam, etter at lokalt politi i provinsen Ba-Ria Vung Tau fant en 15 år gammle jente i leiligheten han leide der.

Gjenkjent etter avisartikler

En flyplassansatt gjenkjente Gary Glitters navn, Paul Francis Gadd, i passet Glitter viste da han var i ferd med å forlate landet. Den flyplassansatte hadde sett navnet i en avisartikkel tidligere i uka.

Vietnamesiske aviser har viet stor plass til saken. Glitter er dømt for besittelse av barneporno i England, og utvist av Kambodsja. Kambodsjanske myndigheter har ikke oppgitt hvorfor de utviste Glitter.

Fordi seksuell omgang med mindreårige kan medøre dødsstraff i Vietnam, har myndighetene brukt store ressurser på å finne Glitter etter at han forsvant.

Derfor uttalte en talsmann for utenriksdepartementet at om Glitter beviselig har misbrukt den 15 år gamle jenta, kan han regne med streng straff.

ARRESTERT IGJEN: Gary Glitter ble arrestert idet han var iferd med å forlate Vietnam til fordel for Thailand.