Gary Glitter slipper voldtektstiltale

Risikerte dødsstraff. Men blir sittende i fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den britiske 70-tallsstjernen Gary Glitter slipper tiltale for barnevoldtekt, men blir likevel sittende i fengsel i Vietnam mens han etterforskes for andre tilfeller av utukt med barn, skriver NME.

- Manglende bevis

Glitter var siktet for både barnevoldtekt og utukt med mindreårige. Barnevoldtektssiktelsen er droppet «på grunn av manglende bevis», ifølge Glitters advokat.

Glitter risikerte dødsstraff hvis han ble funnet skyldig i å ha hatt sex med barn under 13 år.

Tiltalen for utukt opprettholdes imidlertid.

Den 61 år gamle falmende stjernen, hvis virkelige navn er Paul Gadd, risikerer tolv år i fengsel hvis han blir funnet skyldig. Saken har ennå ikke kommet opp for retten.

Anklagene går på at han har misbrukt jenter helt ned i tolvårsalderen i sitt hjem i Vung Tau, hvor han har bodd de siste seks månedene.

Et år i varetekt

FALMET HELT: Gary Glitter, her på vei inn i fengselet i Vung Tau 22. november. Foto: Scanpix
FALMET HELT: Gary Glitter, her på vei inn i fengselet i Vung Tau 22. november. Foto: Scanpix Vis mer

Sangeren ble arrestert i Ho Chi Minh-byen 19. november i ferd med å reise til Thailand.

Varetektsperioden ble forlenget med fire måneder i begynnelsen av desember, for å gi politiet tid til å etterforske. Ifølge vietnamesisk lov kan Glitter bli sittende i varetekt i maksimalt tolv måneder før saken eventuelt kommer opp for retten.

70-tallsidolet ble i britisk rett dømt til måneders fengsel i 1999 for besittelse av barneporno. Han reiste etter soningen til Kambodsja, der han ble utvist på livstid i 2002. De kambodsjanske myndighetene ville ikke utdype hvorfor.

Glitter ble verdenskjent som glamrocker på 70-tallet. Hans mest kjente hit er «Rock & Roll, Pt. 2», som fremdeles spilles på idrettsarrangementer.