Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gassekspert slapp ikke inn i Norge

Mens gass sivet ut av et røntgenapparat på Radiumhospitalet og eksplosjonsfaren økte, slapp ikke myndighetene den italienske eksperten som kunne reparere feilen inn i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen var den eneste i hele Europa som hadde kompetanse til å stanse gasslekkasjen, som ifølge TV 2 kunne sprengt hele Radiumhospitalet i lufta. For mens eksplosjonsfaren økte sto den italienske eksperten på Gardermoen. Han hadde ikke gyldig pass, og slapp dermed ikke inn i landet.

-Mannen hadde verken gyldig pass eller andre reisedokumenter. Da kunne vi ikke slippe ham inn i landet før ambassaden utrustet han med gyldig pass, forteller politiadjutant Runa E. Kosberg ved Romerike politidistrikt.

Radiumhospitalets advokat Asbjørn Finholt, mener hele episoden kunne vært unngått, og hevder at det finnes hjemler i utlendingsloven som gjør det mulig slippe folk inn i landet ved slike spesielle anledninger.

Det hører med til historien at den italienske eksperten fikk stoppet gasslekkasjen - da han først fikk komme inn i landet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media