Gassfaren over i Telemark

Amoniakk- og etenutslipp. Flere har meldt om ubehag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Ved 14-tiden ble gassalarmen slått av og sperringene rundt det vesle tettstedet i Vest-Telemark. Et hundretalls barn og voksne i Treungen sentrum hadde holdt seg  innendørs hjemme, på arbeidsplasser, skole og barnhage etter at gassalarm gikk ved 11.40-tiden. Lensmannen i Nissedal befalte at alle vinduer, dører og luker skullel være lukket inntil redningsmannskapene hadde kontroll med lekkasje av giftig amoniakkgass fra firmaet Jacob Tveit, som produserer for til pelsdyrnæringen. 


-Flere innbyggere har meldt om ubehag av gassen, og det er ambulanser og helsepersonell på plass. Amoniakk kan lamme åndedrettet og skade huden. Selve lekkasjen er tettet, og det er ikke lenger skadelige gasskonsentrasjoner i lufta. Eksperter med måleutstyr blir i Treungen inntil videre for å overvåke situasjonen, sier operasjonsleder Bernt Ingebrigtsen ved Telemark politikammer til Dagbladet.no.

Treungen sentrum var sperret  av i 500 meter omkrets rundt tettstedet. Også riksvei 41 gjennom Treungen ble åpnet igjen samtidig som innbyggerne fikk klarsignal til å gå utendrøs igjen. I tillegg til lokalt  brannvesen og helsepersonell, har brannvesenet i Porsgrunn en spesialbil med kjemikalie- og måleutstyr på stedet. Denne bilen er bemannet med eksperter på gasslekkasjer fra industrien i Grenland.

I Bamble også

Også lenger sør i Telemark  gikk gassaalrmen i formiddag. Eksplosjonsfarlig eten-gass lakk ut fra den petrokjemiske bedriften Borealis i Bamble.

 - Dette kom raskt under kontroll. Mange ringer om uvanlig svart røyk fra de høye faklene på Borealis. Dette har sammenheng med opprensking og avbrenning etter eten-lekkasjen, og det er ingen grunn for folk i Bamble eller Grenland forøvrig til å ta spesielle forholdsregler, sier operasjonslederen ved Telemark politikammer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer