Gassflaske brenner i Gjøvik - område evakuert

Uhell på Hoff Norske Potetindustrier.

SLOKKING: Brann- og redningsetaten i Gjøvik rykket ut til Hoff Norske Potetindustrier for å slokke gassbrannen. Samtidig ble et området på 300 meter i radius evakuert. Foto: DAG-ERIK JOHANSEN
SLOKKING: Brann- og redningsetaten i Gjøvik rykket ut til Hoff Norske Potetindustrier for å slokke gassbrannen. Samtidig ble et området på 300 meter i radius evakuert. Foto: DAG-ERIK JOHANSENVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Området rundt Hoff Norske Potetindustriers fabrikkanlegg i Gjøvik ble evakuert etter at ei gassflaske tok fyr i ettermiddag.

- Et område på 300 meter i radius ble evakuert. Området omfatter blant annet McDonald's-restuaranten og Statoil-stasjonen på stedet, samt deler av riksvei 4, som går rett forbi anlegget, opplyser politibetjent Marianne Brun ved Vestoppland politidistrikt til Dagbladet.

Brun forteller at det var ei acetylenflaske på et verksted som gikk over ende og tok fyr en times tid tidligere, trolig i forbindelse med bytte av flaske til bruk i sveising. Brannvesenet rykket ut for å slokke brannen.

- De avkjølte gassflaska ved å spyle vann på den, og situasjonen var raskt under kontroll. Nå er brannen helt slokt, flaska er tatt hånd om, og sperringene er opphevet, opplyser politibetjenten i 22.30-tida.

Den tette trafikken på riksveien ble omdirigert så lenge sperringen var oppe.

- Trafikkflyten gikk bra, vi hadde bistand fra veimyndighetene, forklarer Brun.

Hoff Norske Potetindustrier er mest kjent for pommes fritesene Opphøgde Potteter.