EKSPLOSIV BRANN: Det brant kraftig i Mekonomens lokale i Smalvollveien på Alnabru i Oslo søndag natt. Et utdrikningslag - og en stripper - måtte evakuere. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
EKSPLOSIV BRANN: Det brant kraftig i Mekonomens lokale i Smalvollveien på Alnabru i Oslo søndag natt. Et utdrikningslag - og en stripper - måtte evakuere. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

Gassflasker eksploderte - biler gikk opp i flammer

Søndag morgen fikk endelig brannmannskapene kontroll over brannen i bilverkstedet på Alnabru i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi ser på mulighetene for at brannen sprer seg som små. Vi lar den mest brannskadde delen brenne ned, men har håp om å redde deler av bygningsmassen, sier brigadesjef Jarle Gustavsen i Oslo Brannvesen til NRK.

12-15 gassflasker som var lagret i lokalene til bilverkstedet Mekonomen i Smalvollveien eksploderte i løpet av natta, og flere biler gikk opp i flammer.

Strippestopp For en vennegjeng som var samlet til utdrikningslag i lokalene til et filmselskap i nabobygningen, fikk festen en brå slutt lørdag kveld.

- Det var jeg som varslet om brannen. Vi så at det kom røyk inn i lokalet hos oss, forteller Martin Skarpsno til NTB.

- Strippersken var alt kommet og skulle ha gått på scenen noen minutter senere, men vi måtte avbryte alt og komme oss ut, forteller Skarpsno.

- Vi greide å få ut alt filmutstyret, som er verdt flere hundre tusen kroner. Vi fikk også ut harddisker som det var lagret materiale for millioner på, forteller han.

Holdt avstand Tolv brannbiler og 30 mann fra Oslo Brannvesen ble satt inn i slukkingen av brannen på Alnabru, og i morgentimene fikk de også forsterkninger fra Sivilforsvaret.

På grunn av eksplosjonsfaren som følge av at det var gassflasker i bygningen, valgte brannmannskapene å holde avstand.

Politiet oppfordret samtidig folk i området til å holde vinduene lukket.

- Røyken kan være skadelig, sier operasjonsleder Hilde Walsøe i Oslo politikammer til NTB.

(NTB)