Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gassflommen er sloknet

Ikke målt gass i lufta i natt. - Et godt tegn, sier politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Gassflammen som har brent kontinuerlig siden raskatastrofen i Ålesund natt til onsdag, er nå sloknet.

Flammene ebbet ut ved 22.30-tiden søndag kveld, og har ikke blusset opp igjen i løpet av natta.

- Hele området rundt Fjelltunvegen 31 er fortsatt avsperret, og det er mannskaper ute som kontinuerlig måler om det er propan eller annen gass i lufta. Fram til 02.30-tiden var det ikke målt noen gassforekomster i lufta.

-  Det er et godt tegn, selv om vi ikke kan tolke i natt hva det vil si for planene med å gå inn i bygningen eller for de evakuerte boligene i nabolaget, sier operasjonsleder Ivar Inge Klefstad i Sunnmøre politidistrikt til Dagbladet.no.

Ny vurdering i dag

Ledelsen for politi- og redningsmannskapene vil komme sammen mandag morgen for å vurdere situasjonen.

Nå brenner det bare en såkalt pilotflamme i branntomta for å antenne eventuell gass som fortsatt måtte være i den 6.000 liter store propantanken under den seks etasjer kollapsede boligblokka.

Tanken nærmest tom

 VELLYKKET BORING:  Boreeksperter og brannvesenet i Ålesund greide søndag kveld å bore et hull i propantanken under Fjelltunvegen 31. Nå er gassflammen sloknet og i natt er det ikke gjort noen registreringer av gass i lufta. Foto: Svein Ekornesvåg, Scanpix.
VELLYKKET BORING: Boreeksperter og brannvesenet i Ålesund greide søndag kveld å bore et hull i propantanken under Fjelltunvegen 31. Nå er gassflammen sloknet og i natt er det ikke gjort noen registreringer av gass i lufta. Foto: Svein Ekornesvåg, Scanpix. Vis mer

Målinger som eksperter gjorde søndag kveld med termokamera, tyder på at tanken nærmest er tom. Brannvesenet og tekniske eksperter fikk også boret et hull i tanken.

I alt 469 personer i nabolaget er nå utesperret fra sine hjem på femte døgnet. Ifølge politiet har det gått problemfritt å hente ut husdyr, lisvviktige medisiner og andre private saker fra de avsperrede husene.

Vurderer å gå inn i andre etasje

Fem personer er savnet etter katastrofen. Ifølge Sunnmørspostens nettutgave er to av de savnede trolig i den knuste førsteetasjen. Byggtekniske eksperter sa lørdag at det er umulig å komme inn i disse ruinene uten å rive hele bygget fra toppen.

Et av spørsmålene som redningsledelsen skal vurdere sammen med tekniske eksperter i dag, er om det lar seg gjøre å komme inn i andreetasjen, der tre av de savnede trolig befinner seg.

På en pressekonferanse i går kveld sa politiets stabssjef Jan Kåre Flo at fjellpartiet bak Fjelltunvegen 31 ikke lenger regnes som noen stor risiko.

- Tre fagpersoner fra Trondheim skal bistå med å skanne bak huset. De er mindre bekymret enn de var lørdag. Det er mindre bevegelse enn først antatt, sa stabssjefen.

image: Gassflommen er sloknet
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media