Gassgåte ved jenteskoler i Afghanistan

200 jenter innlagt på sykehus etter angivelige gassangrep, men så langt er det ingen tegn på angrep.

GIFTGASS? Nærmere 200 afghanske skolejenter er lagt inn på sykehus de siste ukene etter hva som mistenkes å være giftangrep på skolene, men så langt er det ingenting som tyder på angrep. Taliban nekter for å stå bak episodene. (AP Photo/Rafiq Maqbool)
GIFTGASS? Nærmere 200 afghanske skolejenter er lagt inn på sykehus de siste ukene etter hva som mistenkes å være giftangrep på skolene, men så langt er det ingenting som tyder på angrep. Taliban nekter for å stå bak episodene. (AP Photo/Rafiq Maqbool) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

På tre uker er nærmere 200 jenter innlagt på sykehus etter angivelige gassangrep. Så langt er det imidlertid ingen tegn på angrep, og Taliban nekter for å stå bak.

Jentene sto oppstilt foran klasserommene sine og ventet på at skoledagen skulle begynne da en av dem plutselig falt bevisstløs om.

- Hun var veldig liten. Lærerne plukket henne opp og bar henne til skolens kontor. Vi andre begynte timen, men plutselig ba læreren oss om å forlate klasserommet, sier 13 år gamle Gulcheena til den britiske avisen The Independent.

Få øyeblikk senere besvimte hun selv.

Tre episoder

Tirsdagens episode ved Qazaam-skolen i Kapisa-provinsen nordøst for Kabul er den tredje i løpet av kort tid der elever ved jenteskoler i store antall blir kvalme, svimle og besvimer.

I alt ble 138 personer innlagt på sykehus, blant dem skolens rektor, elleve lærere og to rengjøringsarbeidere. Resten var elever, melder nyhetsbyrået DPA.

104 av elever ble senere utskrevet, mens 20 andre fortsatt mottok behandling, opplyser utdanningsminister Gholam Farouq Wardak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer