Gasslekkasje i Nordsjøen

Visund-plattformen stengt og arbeidere evakuert i kraftig storm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Like etter midnatt gikk alarmen på Visund-plattformen i Nordsjøen. Det var oppstått en lekkasje i et høytrykksrør til et flammetårn, noe som skapte en farlig situasjon.

Forferdelig vær

Det var 91 personer om bord på plattformen da alarmen gikk. Et redningshelikopter ble rekvirert fra Statfjord B-plattformen omlag 20 nautiske mil unna. 17 av mannskapet ble sendt til Statfjord-plattformen, mens resten av mannskapet er på Visund.

- Det var svært dårlig vær med sterk storm og orkan styrke i kastene, sier vakthavende redningsleder Eirik Walle ved Hovedredningssentralen på Sola.

De ansatte som ikke hadde oppgaver under evakueringen satt seg i livbåtene klare til å evakuere plattformen om nødvendig. Samtidig ble et redningshelikopter i Norge og et på Shetland satt i beredskap.

Produksjonen stanset

Alarmen gikk klokken 00.10 og situasjonen var uavklart frem til klokken 02.22. Da fikk Statoils beredskapsorganisjon kontroll over situasjonen, og man besluttet å stenge plattformen og dermed stanse produksjonen.

Årsaken til at det tok tid å få full kontroll var fordi været var så dårlig. Statoil venter nå på bedre vær slik at man kan utbedre skadene og starte opp produksjonen igjen, sier Walle til Dagbladet.no.

EVAKUERT: 17 av de 91 om bord på Visund ble sendt til en naboplattform i natt. Foto: STATOIL
EVAKUERT: 17 av de 91 om bord på Visund ble sendt til en naboplattform i natt. Foto: STATOIL Vis mer

Visund-plattformen ble satt i drift i 1999 og gassen som produseres eksporteres til kontinentet. Plattformen ligger nordøst for Gullfaksfeltet.