Gasslekkasje i Nordsjøen

Visund-plattformen stengt og arbeidere evakuert i kraftig storm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Like etter midnatt gikk alarmen på Visund-plattformen i Nordsjøen. Det var oppstått en lekkasje i et høytrykksrør til et flammetårn, noe som skapte en farlig situasjon.

Forferdelig vær

Det var 91 personer om bord på plattformen da alarmen gikk. Et redningshelikopter ble rekvirert fra Statfjord B-plattformen omlag 20 nautiske mil unna. 17 av mannskapet ble sendt til Statfjord-plattformen, mens resten av mannskapet er på Visund.

- Det var svært dårlig vær med sterk storm og orkan styrke i kastene, sier vakthavende redningsleder Eirik Walle ved Hovedredningssentralen på Sola.

De ansatte som ikke hadde oppgaver under evakueringen satt seg i livbåtene klare til å evakuere plattformen om nødvendig. Samtidig ble et redningshelikopter i Norge og et på Shetland satt i beredskap.

Produksjonen stanset

Alarmen gikk klokken 00.10 og situasjonen var uavklart frem til klokken 02.22. Da fikk Statoils beredskapsorganisjon kontroll over situasjonen, og man besluttet å stenge plattformen og dermed stanse produksjonen.

Årsaken til at det tok tid å få full kontroll var fordi været var så dårlig. Statoil venter nå på bedre vær slik at man kan utbedre skadene og starte opp produksjonen igjen, sier Walle til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer