Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gasslekkasje på Kårstø er nå stanset

Situasjonen er avklart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Gasslekkasjen på Kårstø ble stanset litt før klokka 8 i dag. Det skriver Stavanger Aftenblad.

Politiet meldte tidligere i dag at risikonivået etter gasslekkasjen på Kårstø var betraktelig senket.

- Situasjonen er i bedring og vi forventer at området blir klarert i løpet av formiddagen fredag, skriver politiet i en pressemelding.

Sent torsdag kveld meldte Sør-Vest politidistrikt om en stor gasslekkasje på Statoils porsessanlegg Kårstø. Det ble umiddelbart igangsatt evakuering av anlegget og naboer ble varslet. 

- Det er en forholdsvis stor gasslekkasje, og det dreier seg om metangass, sier kommunikasjonsrådgiver Linda Merethe Lie ved Sør-Vest politidistrikt til Dagbladet.

Politiet opplyser overfor Dagbladet klokka 00.15 at de har kontroll over lekkasjen, men sier at situasjonen fortsatt ikke er avklart.

Statoil melder på sin side at de fortsatt jobber med å få kontroll over gasslekkasjen.

- Vi jobber med å få ned trykket for å få kontroll over gasslekkasjen. Det er for tidlig å si hvor lenge dette vil pågå, men vi jobber frem til situasjonen er avklart, sier informasjonsdirektør Knut Rostad i Statoil til Dagbladet klokka 00.50. 

- Alvorlig Ingen personer skal ha blitt skadd i forbindelse med hendelsen.

- Det skal ikke være meldt om skadde eller savnede. Lekkasjen er i et inntaksrør fra Statpipe, og det jobbes nå med å tømme gassen under kontrollerte former. Politiet har mellom 10 og 15 mann på stedet, sier Lie videre.

Statoil har foreløpig ikke oversikt over eventuelle materielle skader på anlegget, som følge av gasslekkasjen. 

- Enhver gasslekkasje er alvorlig, og denne situasjonen er noe vi ser alvorlig på. Vår viktigste oppgave nå er å ivareta sikkerheten til våre ansatte, sier Rostad.

- Ikke giftig Metangass er normalt sett ikke giftig, men kan være brannfarlig, opplyser Lie.

Ifølge NRK har Statoil mobilisert beredskapsorganisasjonen.

- Vi jobber nå med å få oversikt over hva som har skjedd, sier Rostad til NRK.

Evakuerte Alle inne på anlegget er evakuert, bortsett fra personer inne på kontrollrom og i driftsbygning.

- Det ble vurdert å evakuere beboere på vestsiden av anlegget og å stenge E39 ved Bokn bru, men en fant etter hvert ut at dette ikke var nødvendig, opplyser politiet i en pressemelding.

Lie forteller at politiet har fått opplysninger om at det brenner i tre piper i anlegget, ellers er det ingen rapporter om brann. Brannen i pipene er ifølge Statoil naturlig, og har ingen sammenheng med gasslekkasjen.

Politiet fikk melding om gasslekkasjen fra Statoil klokka 22.25 i kveld. De rykket da umiddelbart ut til annlegget. Brannvesenet og AMK ble samtidig varslet.

Varslet fly Flere er evakuert, både personer på selve anlegget, samt beboere i nærheten av det, opplyser Lier.

- Haugesund Lufthavn er forsøkt varsla i henhold til det siste flyet fra Oslo, og også tårnet på Sola er varslet om at flyet ikke skal fly over anlegget, sier Lie.

Dagbladet følger saken.

• Tips oss på epost 2400@db.no, tlf. 24 00 00 00 eller SMS/MMS til 2400.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media