Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Gasslekkasje på Oslo-hotell

Kan være snakk om tåregass, opplyser politiet.

GASSLEKASJE: Politiet og brannvesenet rykket søndag kveld ut til Citybox hotell i Prinsens gate i Oslo etter melding om en gasslekkasje. Video: Jesper Nordahl Finsveen/Dagbladet Vis mer

SISTE: Klokka 22.45 er situasjonen avklart og gjestene får returnere til rommene sine. Kilden til gassen, er imidlertid ikke funnet.

Politiet og brannvesenet rykket søndag kveld ut til Citybox hotell i Prinsens gate i Oslo etter melding om en gasslekkasje.

Operasjonsleder Gjermund Stokkli ved Oslo politidistrikt forteller til Dagbladet at flere personer skal oppleve pusteproblemer. Omtrent 250 gjester er evakuert.

- Det er en mulig gasslekkasje fra 6. etasje, sier Stokkli til Dagbladet.

Brannvesenet tar seg nå oppover i hotellet for å forsøke å lokalisere kilden til lekkasjen, forteller vaktkommandør Morten Bergh i Oslo brann- og redningsetat.

- Foreløpig har vi ikke fått noe utslag, men mannskapene mener det lukter tåregass. Så vi leter etter kilden.

- Hvor kan det komme fra?

- Det er godt spurt. I gassform er den nok bragt inn av mennesker, sier Bergh.

Kort tid seinere bekrefter politiet at det også høyst sannsynlig dreier seg om noen som har brukt tåregass i sjette etasje. Det er i så fall en straffbar handling, sier Stokkli. Den kan nemlig bare komme ut dersom noen har avsatt den på en eller annen måte.

En av hypotesene er at politiet kan ha mistet tåregass under lørdagens heftige demonstrasjoner i hovedstaden, og at noen har tatt den med seg og at den har gått av. En annen er at noen kan ha tatt med seg en såkalt CS-tablett fra forsvaret.

Per klokka 22.20 var kilden ikke funnet, men det skal være en god del gass på stedet.

- Tåregass er i utgangspunktet ikke skadelig, bare veldig ubehagelig. Det skal enorme mengder til for at det skal være skadelig, sier Stokkli.

Som følge av uttrykningen har trikketrafikken i Prinsens gate stanset.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media