Gasslekkasje på plattform

206 mennesker var på vei til å bli evakuert fra plattformen Statfjord A, men 40 minutter etter at hovedredningssentralen fikk meldingen var faren over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dessverre er dette hendelser som skjer fra tid til annen, sier informasjonssjef Kristofer Hetland i Statoil til Dagbladet.no.

Det var ingen dramatikk på plattformen, og både de ansatte, ledelsen og redningstjenestene fulgte alle rutiner da meldingen kom.

- Vi varslet politiet og Oljedirektoratet, og stengte produksjonen. Vi satte også i gang en evakuering, men det var aldri så alvorlig at livbåtene var på vei ned i vannet, forklarer Hetland.

Tre indikatorer på Statfjord A varslet om gasslekkasjen og årsaken skal ha vært en pakningsfeil. Statoil vil nå rutinemessig granske hva som utløste gasslekkasjen.

- En del av jobben

- Dette er en del av jobben i Nordsjøen. Vi jobber et sted som holder petroleum og gass under høyt trykk, og dette har stor eksplosjonsfare. Da følger vi selvfølgelig alle rutiner når slike ting skjer, sier Hetland.

Hovedredningssentralen på Sola ble varslet og begynte å planlegge en eventuell redningsaksjon.

- Vi fikk meldingen 11.41, 40 minutter seinere fikk vi beskjed om at alt var over. Vi gjorde klar helikopter, men følte at Statoil hadde kontroll. De hadde selv to-tre fartøy og to helikoptre, sier Eric Willassen.