GASSLEKKASJE:  18 personer er skadet i en gasslekkasje her på Franzefoss pukkverk i Trondheim kommune. Det foregikk en NRK-innspilling i tunnelen da gasslekkasjen oppsto. Foto: Ole Morten Melgård / Dagbladet
GASSLEKKASJE: 18 personer er skadet i en gasslekkasje her på Franzefoss pukkverk i Trondheim kommune. Det foregikk en NRK-innspilling i tunnelen da gasslekkasjen oppsto. Foto: Ole Morten Melgård / DagbladetVis mer

Gasslekkasje på pukkverk i Trondheim, 18 personer innlagt på sykehus etter NRK-innspilling

Skulle lage program til barne-TV.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 18 personer ble sendt til sykehus etter en NRK-innspilling på Franzefoss pukkverk i utkanten av Trondheim i går. Under innspillinga oppsto det en metangasslekkasje.

- De seks fra oss var til stede i forbindelse med barne-tv-programmet «Litt av en jobb», forklarer kommunikasjonssjef i NRK, Hilde Ebeltoft-Skaugrud.

Et TV-team fra NRK på fire voksne og to barn ble skadd, samt to personer fra pukkverket. I tillegg har to brannmenn, to fra politiet og seks ambulansearbeidere blitt sendt til sykehuset for surstoffbehandling.

Program til barne-TV Brannvesenet registrerte høye konsentrasjoner av metangass, og understreker at metan gir høy eksplosjonsfare. Den 140 meter lange tunnelen ble evakuert.

- Vi har fått utslag på metan. Det vi har målt inne i gruva er tett opp mot blandinga hvor den blir eksplosiv, sier vakthavende brannsjef Ole Anders Holmvaag til Dagbladet.

- Medisinsk er metan en slik gass som du blir søvnig av og kan besvime av, påpeker han.

Gassen kan stamme fra en sprengning tidligere i dag, før NRK-innspillinga starta.

- Slik jeg har oppfattet det, er det gass fra en helt kontrollert sprenging oppe i bruddet tidligere i dag, som har sivet gjennom en sjakt og inn i produksjonstunnelen, sier daglig leder Henrik Bager i Franzefoss Pukk til Dagbladet.

- Glad det gikk bra Alle de 18 som inhalerte gassen, er på bedringens vei. De har fått surstoffbehandling ved St. Olavs Hospital og er innlagt til observasjon.

«Litt av en jobb» er en dokumentarserie der barn skal prøve seg i ulike jobber. Programmet har gått på NRK tidligere.

- Alle de seks involverte -  to fotografer, én produsent, én prosjektleder og to barn - er på bedringens vei, opplyser Ebeltoft-Skaugrud i NRK.

- Heldigvis. Vi er veldig glade for at dette gikk bra, sier hun  

EVAKUERTE ARBEIDSTUNNEL:  Vakthavende brannsjef Ole Anders Holmvaag og politiets innsatsleder Jomar Sjøhagen. Foto: Ole Morten Melgård / Dagbladet
EVAKUERTE ARBEIDSTUNNEL: Vakthavende brannsjef Ole Anders Holmvaag og politiets innsatsleder Jomar Sjøhagen. Foto: Ole Morten Melgård / Dagbladet Vis mer