Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gasslekkasje på Sleipner A

Arbeiderne ble satt i livbåtene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det ble slått full alarm på Sleipner A-plattformen da det ble oppdaget gasslekkasje i det StatoilHydro-drevne Nordsjø-anlegget i 03-tida.

Produksjonen ble stanset, plattformens 228 arbeidere ble satt i livbåtene, og et Sea King-helikopter fra Hovedredningssentralen (HRS) ble sendt til gassfeltet.

- Jeg kan bekrefte at det har vært en gasslekkasje på plattformen, og produksjonen er nå nedstengt, sier Kjersti Morstøl, informasjonssjef i StatoilHydro, til Dagbladet.no.

- Hvor stor var faren for arbeiderne?

- Arbeiderne ble mønstret til livbåt - det vil si at de rutinemessig ble satt i livbåtene i påvente av videre instrukser, sier Morstøl, som i 04.45-tida opplyser at arbeiderne er på vei ut av livbåtene igjen.

- Vi har en teknisk undersøkelse på gang nå. Det er ikke lenger gass i området der lekkasjen ble oppdaget, og produksjonen vil forhåpentligvis settes i gang igjen så snart vi har funnet årsaken til lekkasjen, sier Kjersti Morstøl i StatoilHydro til Dagbladet.no.

I 06-tida var forholdene på Sleipner A normalisert igjen, ifølge Morstøl.

VERDIFULL: Sleipner A-plattformen, som ligger i Nordsjøen rett vest for Egersund, har vært i drift siden 1993. Anlegget genererer enorme summer i løpet av et år, og ethvert produksjonsavbrudd er kostbart for StatoilHydro. Foto: ERLING HÆGELAND
VERDIFULL: Sleipner A-plattformen, som ligger i Nordsjøen rett vest for Egersund, har vært i drift siden 1993. Anlegget genererer enorme summer i løpet av et år, og ethvert produksjonsavbrudd er kostbart for StatoilHydro. Foto: ERLING HÆGELAND Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media